İstanbul
Hafif yağmur
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9956 %0.07
37,1765 %-0.04
97.433,28 %1.177
3.367,36 1,79
Ara
Muhalif. GÜNDEM CHP'li Yontar: Milli Eğitim Bakanlığı dini kuruluşlarla protokol yapmaktan vazgeçmeli

CHP'li Yontar: Milli Eğitim Bakanlığı dini kuruluşlarla protokol yapmaktan vazgeçmeli

CHP Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Nurten Yontar, Komisyonda görüşülen Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu görüşmelerinde, komisyonun 13 aydın toplanmadığına dikkat çekti ve kanun teklifinin "Hemen kabul edelim, geçirelim." taktiğiyle diğer torba yasalar gibi önlerine getirildiğini söyledi.

Okunma Süresi: 2 dk

Muhalif-  Ankara 

 Öğretmenlik Mesleği  Kanun Teklifinin, "Hemen kabul edelim, geçirelim." taktiğiyle diğer torba yasalar gibi önümüze getirildiğin söyleyen Yontar, “On üç aydır Millî Eğitim Komisyonu toplanmıyor, madem bu kadar önemli bir yasaydı keşke bu kanunun yapılmaya başlandığında, en azından beşer onar maddede bu Komisyon üyeleri toplanıp maddeler üzerinde ortak bir karar alabilseydi; beraber karar verseydik en azından oy birliğiyle çıkardı ama maalesef ki yine sıkıştırarak önümüze getirdiniz, gece yarılarına kadar çalışmanın da bir çözüm getirmeyeceğini düşünüyorum çünkü fikirlerimiz çatışıyor.” dedi.

Bu kanunda bütün paydaşlara yer verilmediğini, saraydan gelen istek üzerine kanun teklifinin imzalandığını belirten CHP’li Vekil, Emekliden, asgari ücretliden, esnaftan yani tüm halkımızdan tasarruf bekliyorsunuz ama bu kanun teklifiyle kurulmak istenen akademi bütçeye ek gider yükleyecek. Zaten para yok, insanlara zam yapmıyoruz, 3,5 milyon emekli 10 bin liraya mahkûm çünkü kök maaşları 8 bin liranın altında. Siz kendinizi o emeklilerin yerine koyun, nasıl yaşayabileceğinizi bir düşünün. Eğer ilköğretim çağındaki öğrencilerimize bu parayla, bütçede bu akademiye ayrılan parayla 1 öğün yemek versek, emin olun hepimiz hayır duası alırız.” diyerek Akademi kurulacak olmasını eleştirdi.

Taşımalı eğitimden vazgeçmeliyiz. Küçücük, ilköğretim çağındaki çocukları 50-

60 kilometre uzaklıktaki okullara göndermeyelim; çocuklar okuldan soğuyor, gitmek istemiyor diyen YONTAR, ÇEDES ve STK'lerle protokol yapılıyor ama -emin olun- bu STK'ler sadece dinî kuruluşlara ait STK'ler. Neden bir ADD'yle, neden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğiyle, neden Kadınlar Birliğiyle bir protokol imzalayamıyor Millî Eğitim; ben bunu da sormak isterim. Bu dinî kuruluşlar sınıfa gelip din dersi veriyor, zaten din hocaları var, din eğitimi veren öğretmenlerimiz var yani ne gerek var bir daha başka bir kuruluştan birini oraya eğitmen olarak göndermeye? Çocuklarımızın beynini bunlarla doldurmayalım; çağdaş eğitim, bilimsel eğitim verelim çocuklarımıza; Millî Eğitimden bütün talebimiz bu yöndedir.” diyerek sözlerini bitirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *