İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4679 %-0.04
36,6762 %0.23
3.511.629 %2.251
3.057,91 0,15
Ara
MUHALIF GAZETECILIK GÜNDEM Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'dan Yeni Anayasa açıklaması!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'dan Yeni Anayasa açıklaması!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, sosyal medya hesabından, "1982 Anayasası Değil! 2023 Anayasası" başlığıyla yaptığı açıklamayla dikkat çekti.

Türkiye'nin gündeminin yeni anayasa olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Twitter hesabından, "1982 Anayasası Değil! 2023 Anayasası" başlığıyla bir açıklamada bulundu.

"Cumhuriyetimizin 100. yılında başlayan TBMM’nin 28. Döneminde, Türkiye’nin yeni, sivil, kuşatıcı, özgürlükçü, koruyucu, sosyal ve halk iradesinin daha da güçlendiği bir anayasaya kavuşması toplumun en büyük beklentilerinden biridir." ifadelerini kullanan Uçum, "Türkiye’de anayasalar kabul edildikleri yılın adıyla anılır. Yürürlükteki anayasa da bu sebeple  1982 Anayasası olarak adlandırılır. Ancak bu  hukuki bir zorunluluk değildir. Bilimsel ve yargısal bir teamüldür.

Bu nedenle Türkiye eğer 2028’e kadar devam edecek TBMM’nin 28. Döneminde yeni bir anayasaya ulaşırsa yeni anayasa 2024 veya sonraki bir yasama yılında kabul edilse bile 2023 ANAYASASI olarak adlandırılması çok anlamlı olur.  
Anayasanın bu şekilde adlandırılacağı Anayasanın başlangıç metni içinde ifade edilebilir. Böylelikle Türkiye Yüzyılının anayasası 2023 Anayasası adıyla Cumhuriyetin Yüzüncü Yılının Anayasası olarak tarihe geçer. Bu sembolizm Türkiye Cumhuriyetine bağlığın anayasanın içeriğinin yanı sıra adıyla da işaretlenmesi olarak kabul edilebilir.

Hedef 2023 Anayasasıdır. 2023’ten sonra hangi yılda kabul edilirse edilsin Türkiye Yüzyılında kabul edilecek anayasanın adı 2023 ANAYASASI olmalıdır." dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *