İstanbul
Hafif kar yağışlı
1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4292 %-0.02
38,1716 %0
95.846,85 %0.089
3.451,10 0,38
Ara
Muhalif. GÜNDEM DEM Parti tarih verdi: İmralı heyeti Öcalan ile görüşecek

DEM Parti tarih verdi: İmralı heyeti Öcalan ile görüşecek

DEM Parti Grup Başkanvekili Koçyiğit, İmralı heyetinin yakın bir zamanda PKK Lideri Öcalan ile bir araya geleceğini açıkladı. Koçyiğit, yapılan bu görüşmenin ardından Öcalan'ın katılacağı tarihi çağrının takviminin de belirleneceğini belirtti. Bu gelişmeler, Türkiye'deki siyasi süreci etkileyecek önemli adımlar olarak değerlendiriliyor.

Okunma Süresi: 2 dk

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Meclis’te gündemdeki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kayyım Atamalarına İlişkin Eleştiriler

Kağızman Belediyesi'ne kayyım atanmasına tepki gösteren Koçyiğit, "Arkadaşlarımız ceza aldıkları için kayyım atanmıyor. Kayyım atanmak için arkadaşlarımıza ceza veriliyor. Hızlandırılmış yargısal süreçler, uydurma suçlar, uydurma gizli tanıklar eliyle arkadaşlarımıza ceza veriliyor. Neden bu kadar acele ediyorlar? Çünkü AKP'nin acelesi var. AKP'nin daha fazla kaynakların halka gitmesine tahammülü yok. AKP yandaşlarına kaynak aktarmak istiyor. AKP, oradaki belediyelerin içini boşaltmak istiyor" ifadelerini kullandı.

DEM Parti İmralı Heyetinin Görüşme Hazırlıkları

Koçyiğit, DEM Parti İmralı heyetinin birkaç gün içinde PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşeceğini açıkladı. Heyetin İmralı ziyaretiyle ilgili gerekli başvuruların birkaç gün içinde yapılacağını belirten Koçyiğit, "İmralı'da yapılacak ziyarette Güney Kürdistan'da yapılan ziyaretlerin bilgileri ve yapılan tartışmalar Öcalan'a aktarılacak. Bu görüşmeden sonra tarihi çağrının takvimi netleşecek ve Kürt sorununun çözümünde yeni bir dönemin başlangıcı olacak" şeklinde konuştu.

Hatimoğulları'nın Açıklamaları

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, İngiltere ve Almanya'da Alevi örgütleri tarafından düzenlenen konferanslarda yaptığı konuşmada, PKK lideri Abdullah Öcalan'dan 'yakın zamanda bir açıklama' beklediklerini ifade etmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *