İstanbul
Parçalı az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7508 %0.01
37,3191 %-0.56
103.034,54 %3.513
3.172,74 0,69
Ara
Muhalif. GÜNDEM Deprem bölgesindeki eczaneler yağmalandı

Deprem bölgesindeki eczaneler yağmalandı

“Yaraları sarmak için, düzgün işleyen sağlık ve ilaç eczacılık hizmetinin hayata geçirilmesi gerekiyor”

Okunma Süresi: 3 dk

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan,  Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma ve çok sayıda can kaybına neden olduğu 11 ildeki eczanelerin ekonomik yönden desteklenmesi gerektiğini belirtti. Saydan, “Ayakta kalan eczanelerimiz yağmalandı, onları koruyamadık. İlaç, dünyadaki en önemli ihtiyaç ürünüdür” dedi. Saydan, ”Yetkililerimiz bizi görmezden gelebilir. Eczacılara bir kuru teşekkürü çok bile görmüş olsalar, yetkililerden, deprem bölgesindeki meslektaşlarımızı deprem enkazı yanında bir de mali bir enkazın altında bırakmamasını talep ediyoruz” ifadesini kullandı.

Saydan, bugün yaptığı yazılı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma ve çok sayıda can kaybına neden 11 ildeki eczanelerin ekonomik yönden desteklenmesi için hükümete davet yaptı. Saydan, şunları kaydetti:

“Yaraları sarmak için, düzgün işleyen sağlık ve ilaç eczacılık hizmetinin hayata geçirilmesi gerekiyor”

“6 Şubat’ta meydana gelen yıkıcı depremden 11 ilimizdeki 4 bin 290 eczane eczacısı ve 13,5 milyon vatandaşımız etkilendi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Maraş merkezli depremlerden etkilenen, refakatçisi olmayan bin 464, tedavisi devam eden 759 çocuğun olduğunu bildirdi. Yaralı ve vefat eden vatandaş sayısını söylemeye dilimiz varmıyor, sayının artmasından endişe ediyoruz. Yaşanan bu büyük felaketin yaralarını sarmak için, düzgün işleyen bir sağlık hizmeti ve ilaç eczacılık hizmetinin bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor.

“Eczanelerimiz yerle bir oldu ama bizler örgütlerimizle deprem bölgesine koştuk”

Kaybettiğimiz doktorlarımız, sağlık personellerimiz ve burada sayamadığımız nice değerli meslek mensuplarımız olduğu gibi, enkaz altında hayatını yitiren meslektaşlarımız da mevcut. Eczacı meslektaşlarımızı, arkadaşlarımızı kaybettik. Eczanelerimiz yerle bir oldu ama bizler, depremin olduğu andan itibaren başka illerdeki eczacılarımızla ve eczane teknisyeni arkadaşlarımızla, örgütlerimizle deprem bölgesine koştuk. Sahra eczaneleri kuruldu, bu eczanelerin bütün ilaç ve tıbbi malzemeleri, çocuk mamalarına kadar eczanelerimizden gönderildi. Ecza depolarımıza para gönderdik, onlar da deprem bölgesinde neye ihtiyaç varsa belirli bir sistem üzerinden gönderdiler.

”Ayakta kalan eczanelerimiz yağmalandı”

Ayakta kalan eczanelerimiz yağmalandı, onları koruyamadık. İlaç, dünyadaki en önemli ihtiyaç ürünüdür. Güvenli ortam oluştuğunda eczanelerimizi açarak kalan ilaçlarımızı ücretsiz ihtiyaç sahibi depremzedelerimize vermeye devam ettik. Türk Eczacıları Birliği ve eczacı odaları tarafından kurulan eczanelerde, gönüllü olarak Türkiye’nin dört bir yanından gelen üye ve meslektaşlarımız, çalışanlarımız geceli gündüzlü hizmet verdiler. Her ihtiyaca yetişmeye çalıştılar. Organizasyonu beceremeyenler tarafından itildiler, kakıldılar, lakin görevlerini bırakmadılar.

“Deprem bölgesindeki meslektaşlarımız deprem enkazı yanında bir de mali bir enkaz altında bırakılmamalı”

Türkiye’nin dört bir yanına dağılan depremzedelerimize hizmet vermeye devam ediyoruz. Hatta ihtiyaçları neyse onları bile karşılamaya çalışıyoruz. Bizler, ülkemizi seviyoruz ve ilaç hizmetinin ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Yetkililer bizi görmezden gelebilir, lakin vatandaşlarımız onlara ilaç hizmetini kimlerin nasıl özveriyle verdiğini ve yapılan fedakârlıkları görmektedir. Eczacılara kuru bir teşekkürü çok bile görmüş olsalar, yetkililerden deprem bölgesindeki meslektaşlarımızı deprem enkazı yanında bir de mali bir enkaz altında bırakmamasını, gerekli ekonomik destekleri sağlayarak afet bölgesinde halkımıza sunduğumuz ilaç ve eczacılık hizmetinin bir an önce ayağa kaldırmalarını talep ediyoruz.” 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *