İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4667 %-0.05
36,5241 %-0.22
3.501.531 %2.297
3.071,15 0,58
Ara
MUHALIF GAZETECILIK GÜNDEM Fırınların yeni gözde ürünleri: 'bayat ekmek' ve 'dünden kalan simit'

Fırınların yeni gözde ürünleri: 'bayat ekmek' ve 'dünden kalan simit'

Yüksek enflasyon tüketicinin alım gücünü sıfıra indirdi. Fırınlar da halkın yoğun talep gösterdiği ‘bayat ekmek, simit ve poğaça’ gibi ürünleri yarı fiyatına satışa sunmaya başladı.

Ekmek fiyatlarına gelen ardı ardına zamlar, halkın bayat ekmeğe yönelmesine neden oldu. 200 gram ekmeğin 7 liraya satıldığı Elazığ’da fırıncılar, askıda ekmek uygulanmasıyla dar gelirlinin taze ekmek alabildiğini belirtirken, bayat ekmeğe olan talebin de arttığını belirtiyor.

Gazete Duvar'ın haberine göre; fırıncılar, un fiyatlarının artışının en büyük gider kalemlerinden biri olduğunu belirtiyor. 14 yıldır fırıncılık yapan bir esnaf şunları söyledi:

“Un, nakliye fiyatları almış başını gidiyor. Sadece un değil, unlu mamulleri de üretiyoruz. Dolayısıyla susam, maya, yumurta hemen her kalemdeki artış bizleri etkiliyor. Sabah insanlar işe giderken poğaça, simit alarak kahvaltı yapıyorlardı. Şimdi o eski satışlarımız kalmadı. Bir gün önceden kalan poğaça ve simitlerimizi satıyoruz. Bunları ya ücretsiz ya da yarı fiyatına veriyoruz. Şu noktaya geldik, ekmek alamıyorsan bayat poğaça al… İşin gerçeği paran yoksa açsın.”

Fırıncı esnafı Muhammed Bulut da geçen yıl devletin fırıncılar için una destek verdiğini aynı uygulamayı bu yıl da istediklerini söyledi.

Un fiyatı arttıkça, doğal olarak ekmek fiyatlarının da yükseleceğini kaydeden Bulut, askıda ekmek uygulamasına yoğun talep olduğunu ifade etti. Bulut, “Geçen yıllara göre bayat ekmek ve askıda ekmek soran vatandaşlarımızın sayısında artış var. Un fiyatları bu şekilde kalırsa bizi kurtarıyor. Şu anda unun çuvalı 650 TL. Ama yılbaşında büyük bir zam bekleniyor. Ondan sonra alım gücümüz düşecek, maliyetimiz artacak. Bizi en çok zorlayan un ve odun fiyatları. Askıda ekmek uygulamamız var. Geçen yıl bu kadar değildi ama bu yıl birçok vatandaşımız askıda ekmek soruyor. Askıda ekmekten alabilen alıyor, alamayan bayat ekmeğe de yöneliyor” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *