İstanbul
Rain and snow
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9399 %0.07
37,4321 %0.06
98.009,98 %-0.009
3.315,34 0,32
Ara
Muhalif. GÜNDEM Gerçek gündem hangisi?

Gerçek gündem hangisi?

Gerçek gündeme dönelim diyoruz devamlı ama bir türlü dönemiyoruz sanki. Depremin üzerinden bir aydan fazla zaman geçti ama yaraların sarılması sorunların ortadan kalkması için gereken sürenin aylarla ifade edilmesi bile zor görünürken Türkiye seçim sürecine girdi.

Okunma Süresi: 2 dk

Siyasetin her şeyi belirlediği bizim gibi ülkelerde konu seçim olduğunda hemen her konu siyaset ve doğal olarak seçim üzerinden değerlendirilmeye başlanır ne yazık ki. Son birkaç günde de fark ettik ki deprem bölgesindeki durumun seçimlere nasıl etki edeceğini bile konuşur olduk.  

Aslına bakarsanız, deprem ve ekonomi Türkiye’nin asıl gündemi ve bunlarla ilgili olarak halk da seçimlerin önemli olduğunu düşünüyor ne yazık ki. Hep söylediğim gibi oturmuş bir politikamızın olmaması kurumların ve kuralların kimin iktidar olduğundan bağımsız şekilde bir düzen içinde çalışması söz konusu olmadığından seçimler her şekilde başat gündem olmaya devam ediyor. Deprem bölgesindeki insanların bile şu anda bunları konuşuyor olma ihtimali var o yüzden.

Depremin ilk günlerinden itibaren aslında seçim sürecinde değilken bile konu sık sık siyasete geliyordu zaten. Devletin kurumlarının çalıştırılmasında sorumlu olan hükümet doğal olarak bu tartışmaların ortasında kalmıştı. Artı ya da eksi her konu hep oradan analiz edildi. Çünkü Devlet ile hükümet yukarıda tekrar ettiğim kurum ve kurallar konusundaki zaafımız nedeniyle aynı şeylermiş gibi algılanıyor. Sonuç olarak da hükümetler değiştiğinde devlet de değişiyor. Halk da bunu biliyor.  

Makalenin devamını okumak için tıklayınız.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *