İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4863 %0.01
36,5949 %0.01
3.429.900 %0.29
3.064,76 0,37
Ara
MUHALIF GAZETECILIK GÜNDEM Görkemli Hatıralar programı, ilk defa CHP'li olmayan bir belediyede yapıldı

Görkemli Hatıralar programı, ilk defa CHP'li olmayan bir belediyede yapıldı

Halk TV'de Serhan Asker tarafından sunulan ‘Görkemli Hatıralar’ programı, ilk kez CHP'li bir belediye olmayan AKP’li Ayşe Çakmak’ın başkan olduğu Urfa’nın Siverek ilçesinde gerçekleştirildi. Programda yer alanlar konuklar arasında; Kadıköy Belediye Başkanı Av. Şerdil Dara Odabaşı ve Yılmaz Güney’in eşi Fatoş Güney de bulunuyordu.

Halk TV kanalında ekranlara gelen Serhan Asker’in ‘Görkemli Hatıralar’ programı CHP'li belediyelerde yaptıkları yayınlarla biliniyordu. Bu defa AKP’li Ayşe Çakmak’ın başkan olduğu Urfa’nın Siverek ilçesinden canlı olarak yayınlandı.ndı.

Programa; Kadıköy’ün Siverekli Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Yılmaz Güney’in eşi Fatoş Güney, PEN Yazarlar Derneği Diyarbakır temsilcisi Şeyhmus Diken konuk olarak katıldı.

Üçü de Siverekli olan, üç unutulmaz isim; Ahmet Arif, Mehmet Uzun ve Yılmaz Güney program boyunca anıldı.

Fatoş Güney, Yılmaz Güney’in Adana doğumlu olmasına karşın babasının Siverek Desman köyünden, annesinin ise Muşlu olduğunu belirtti. Yılmaz Güney’in ailesinin Siverek’ten Adana’ya kan davası yüzünden göç ettiğini, annesinin ise Muş’tan çalışmak için Çukurova’ya gittiğini ve orada tanışıp evlendiklerini, Yılmaz’la kız kardeşi Leyla’nın burada dünyaya geldiğini anlattı. Fatoş Güney, ”Türkiye layık olduğu gerçek demokrasiye henüz kavuşamamıştır. Yılmaz Güney hayatta olsaydı halen sürgünlerde yaşıyor olurdu. Onu kaybedeli 36 yıl geçti, en önemli filmleri Yol ve Sürü bu topraklarda çekildi, maalesef genç kuşaklar bu filmleri izleyemiyorlar. Türkiye layık olduğu gerçek demokrasiye henüz kavuşamamıştır.’ ifadelerini kullandı.

Serhan Asker programda Fatoş Güney’in ‘Camları kırın kuşlar kurtulsun’ adlı kitabını tanıttı, Yılmaz Güney’in kitapta yer alan sözlerini okudu: “Benim memleketimde mutluluk daha çiçek açmamış bir ağaçtır. Çünkü benim memleketimde mutluluk tohumu toprağa düşmemiştir”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *