İstanbul
Kapalı
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,5796 %0.07
39,8076 %0.44
3.412,37 % 0,50
80.407,61 %-2.283
Ara
Muhalif. GÜNDEM Kılıçdaroğlu, CHP'yi kime devredeceğini açıkladı

Kılıçdaroğlu, CHP'yi kime devredeceğini açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'gemiyi limana güvenli bırakmak için' yeniden parti liderliğine aday olduğunu belirterek 'bilgili, birikimli ve iyi bir sosyal demokrata' koltuğunu devredeceğini kaydetti.

Okunma Süresi: 1 dk

Seçimlerde beklediğini bulamayan CHP'nin 38'inci Olağan Kurultayı 4-5 Kasım tarihlerinde düzenlenecek. Genel başkanlık için Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu yarışacak.

Sözcü'den İpek Özbey'e konuşan Kılıçdaroğlu, kendisini seçim sonrası eleştirenler için "Seçilseydim yanımda olacaklardı evet, şimdi karşımdalar" dedi.

CHP lideri, hiçbir zaman "Adayım" demediğini ancak parti örgütü aday gösterirse aday olduğunu belirterek 'geminin en kısa zamanda limana yanaşacağını' kaydetti.

Kılıçdaroğlu, "(Gemi en kısa sürede limana yanaşacaksa) Neden adaysınız?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Gemiyi limana güvenli bırakmak için. Bilgili, birikimli, iyi bir sosyal demokrata devredeceğim. CHP'nin yüz yıllık birikimini sürdürmemiz lazım. İmbikten süzülen bir birikim."

CHP lideri, mevcut kişiler arasında böyle birinin bulunduğunu belirterek "Var ama görünür hale gelmesi lazım. Şimdilik bu kadar konuşalım" ifadesini kullandı.

Genel seçimlere de değini Kılıçdaroğlu, ittifak yapılmasa da İstanbul'un kaybedilmeyeceğini dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *