İstanbul
Parçalı az bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,8609 %0.2
37,2521 %-0.26
102.498,03 %-1.996
3.228,24 0,39
Ara
Muhalif. GÜNDEM Melih Bulu, o sempozyuma katılmaktan neden vazgeçti?

Melih Bulu, o sempozyuma katılmaktan neden vazgeçti?

Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Melih Bulu, TÜBA ve İZÜ tarafından düzenlenen sempozyuma katılmaktan vazgeçti.

Okunma Süresi: 4 dk

Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Melih Bulu, "iş yoğunluğu" gerekçesiyle Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Çözümler Ağı (UNSDSN) kapsamında; TÜBA ve İZÜ tarafından düzenlenen sempozyuma katılmaktan vazgeçti.

Sözcü'den Serpil Yılmaz'ın konuyla ilgili bugünkü yazısı şöyle:

Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan “Kayyum Rektör” Prof. Dr. Melih Bulu, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Çözümler Ağı (UNSDSN) kapsamında; TÜBA ve İZÜ tarafından düzenlenen sempozyuma katılmaktan vazgeçti!

Bu köşede 11 Şubat günü yayımlanan yazımın üzerinden 24 saat geçmeden İstanbul Zaim Üniversitesi (İZÜ) ev sahipliğinde, Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) organize ettiği sempozyum programından, Boğaziçi Üniversitesi'ne (BOUN) Cumhurbaşkanlığı kararı ile atanan  Prof. Dr. Melih Bulu'nun adı çıktı.

Daha doğrusu sempozyum programı baştan aşağı yenilendi!…

★★★

İZÜ ev sahipliğinde 15-16 Ocak tarihlerinde yapılacağı ilan edilen “Döngüsel Ekonomi” başlıklı sempozyum, 19-20 Şubat tarihlerine alındı.

Bulu'nun 2 Ocak'ta yapılan atamasından sonra BOUN'da süregelen protestoları hatırlamış olabilirler…

11 Şubat gecesi yapılan değişikle aralarında BOUN öğretim üyelerinin de yer aldığı panellere, Boğaziçi Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Özkan dahil edildi.

Boğaziçi Üniversitesi'nin “Organizasyon Komitesi”nden adı silindi.

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Çözümler Ağı, İngilizcesi “ United Nations Sustainable Development Solutions Network-UNSDSN” Türkiye Koordinatörü Banu Özay'a, Bulu'nun sempozyumdan neden çekildiğini sordum.

Boğaziçi Üniversitesi Kurumsal İletişim Direktörü Metin Göksel'den yanıt geldi. Yandaki sütundan içeriğini okuyabilirsiniz…

Son değişiklikle sempozyumun; İZÜ, TÜBA ve UNSDSN Türkiye'nin organizasyonunda, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi katkılarıyla düzenlendiği bilgisi paylaşıldı.

★★★

11 Şubat'ı, 12 Şubat'a bağlayan gece İZÜ'nün web sitesinde yenilenen “taslak” programdan  Bulu'nun adı çıktı, diğer iki konuşmacı; İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut ve TÜBA Başkanı Prof.Dr. Muzaffer Şeker kaldı.

Bu sempozyuma, iktidar da “tam kadro” katılıyor.

Ekonomi birimleriyle ilgili bakanlar; Mustafa Varank, Lütfi Elvan, Murat Kurum, Bekir Pakdemirli, Zehra Zümrüt Selçuk konuşmacılar arasında yer alıyor.

★★★

Panellerde “İslami Ekonomi” başlıklı sunumlar önemli yer tutuyor.

“Döngüsel Ekonomi” üst başlığı; çevre kirliliği, verimsizlik, gelir dağılımı adaletsizliği, tüketim ekonomisi eleştirileriyle sosyalist iktisatçılardan, liberal dünyaya kadar geniş bir kesimi tartıştıran temel kavramlardan biri oldu.

Sürdürülebilir Kalkınma 2020 Raporu'na göre, Türkiye 166 ülke arasında 100 üzerinden 70,30 puanla 70. sırada yer alıyor.

Sempozyumdan derdimize çare çıkacak mı göreceğiz…

Başta Boğaziçililer olmak üzere, tüm okurlarım için kıymetli değerlendirmelere yol açacağını bildiğimden, tek bir kelimesine dokunmadan “Neden Bulu'nun adı duyurusu yapılan sempozyum programından çıktı?” soruma BOUN'dan gelen yanıtı aktarmak istiyorum:

“Boğaziçi Üniversitesi UNSDSN Global'in Türkiye ağı koordinasyonuna 2014 tarihinden bu yana ev sahipliği yapmaktadır. ( //unsdsn.boun.edu.tr ) Sürdürülebilirlik konusunda üniversitemizde yürütülen çok sayıda çalışma, bu alana önem veren birçok farklı kuruluşla işbirliği içinde devam etmektedir. Boğaziçi Üniversitesi UNSDSN Türkiye ağının koordinasyonunu ve sekreteryasını üstlenmiştir. Bu ilişki halihazırda devam etmektedir.

İZÜ de bu konuya önem veren bir başka değerli üniversitemiz olarak UNSDSN Global'e başvurarak, üye olmuştur.

TÜBA çalışma grubu ile birlikte “Döngüsel Ekonomi” başlıklı bir sempozyum düzenlenmeye kendi inisiyatifleri ile karar vermişlerdir.

Bunun için herhangi bir kurumdan veya UNSDSN Türkiye'den onay almaları gerekmemektedir.

Sözkonusu konferansın gerek konuşmacıları gerekse açılış konuşmasını yapacak kişiler konferansı düzenleyen İZÜ ile TÜBA Çalışma Grubu tarafından belirlenmektedir.

Boğaziçi Üniversitesi de ekteki programda görülebileceği gibi (İZÜ'nün sitesinde program yer alıyor. S.Y) katılımcı öğretim üyeleri ile konferansta yer almaktadır.  Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Melih Bulu bu konferansın nihai programında açılış konuşmacısı olarak  programının yoğunluğu nedeniyle kendi kararı ile yer almamaktadır.

Üniversitemiz sürdürülebilirlik hedeflerine içten bağlılığı ile çalışmalarına devam edecektir.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *