İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,5014 %0.06
36,6793 %0.24
3.533.750 %2.973
3.076,93 0,08
Ara
MUHALIF GAZETECILIK GÜNDEM Müzik emekçisi Hasan Saltık son yolculuğuna Kartal Cemevi'nden uğurlanıyor

Müzik emekçisi Hasan Saltık son yolculuğuna Kartal Cemevi'nden uğurlanıyor

Bodrum'da geçirdiği kalp krizi sonucu 57 yaşında hayatını kaybeden Hasan Saltık bugün ailesi ve sevenleri tarafından sonsuzluğa uğurlanıyor. Cenaze töreni saat 13.00'te Kartal Cemevi'nde yapılacak. Yaklaşık 30 yıldır müzik piyasasında önemli çalışmalara imza atan Saltık, binden fazla albüme yapımcı oldu.

Türk Halk Müziği Sanatçısı Sabahattin Akkiraz’ın “Ciğerimi Yaktı”, Cumartesi Annelerinin ise “Bize sunduğun karşılıksız kalpten desteği unutmayacağız” dediği, her kesimden insanın yüreğini kazanan ve 1991 yılında kurduğu özgün, saklı kalmış ya da unutulmuş eserlerin sahibi, HASAN SALTIK kimdir?

1964 yılında Tunceli’de (Dersim) dünyaya gelen Hasan Saltık; Balkan, Kafkas ve Anadolu Halk Müziklerinin seçkin örneklerini derleyip, müzikseverlerle buluşturdu. İlköğreniminin ardından İstanbul’a gelen ve eğitimine burada devam eden Hasan Saltık, İstanbul Devlet Konservatuvarında başladığı obua eğitimini ekonomik sıkıntılar nedeni ile yarım bırakmak zorunda kaldı.

Amcasının oğlu Rahmi Saltuk'un plak şirketinde dört yıl çalıştıktan sonra 1991 yılında Kalan Müzik'i kuran Hasan Saltık, unutulmaya yüz tutmuş arşivlik kayıtlarını elinde bulunduran koleksiyonerlerden ve kadim müzisyen ailelerden derlediği etnomüzikolojik çalışmaları topladı. Ve seçtiklerini "Kalan Müzik" etiketi altında yayınladı.

Muğla’nın Bodrum İlçesinde kalp krizi sonucu 57 yaşında aramızdan ayrılan Hasan Saltık vefatından kısa bir süre önce Anadolu Ajansı’na verdiği röportajda "Projelere hiç ticari olarak bakmadık. Yani her zaman kazandığımız paranın şirket ve kurumsal olarak bir bölümünü, 'Şu projeye, bu projeye gitsin' diye harcadık, bir getirisinin olduğunu düşünmeden" ifadelerini kullanmıştı.

Bu amaçla öncelikle 78 devirli taş plakların temizlenerek yeniden basımını getirdi gündeme ve Kalan, bunu Türkiye'de ilk gerçekleştiren kurum olma özelliğini kazandı. Geçmişte kalan tangoların yeniden günümüz müzik severlerine sunulduğu Seyyan Hanım'ın Tangoları albümü bu dizinin ilkiydi ve bunu Klasik Türk Müziği’nin hazineleri takip etti. Tanburi Cemil Bey, Şükrü Tunar, Udi Hrant, Yorgo Bacanos, Gazeller, İstanbul'un Hanımları ve niceleri.

Aşık Veysel, Neşet Ertaş, Münir Nurettin Selçuk, Sadettin Kaynak, Malatyalı Fahri, Hisarlı Ahmet, Tolga Çandar, İsmail Hakkı Demircioğlu, Erkan Okur, Sabahat Akkiraz, Cihat Aşkın, Kardeş Türküler, Grup Yorum, Fenomen dahil dokunmadığı neredeyse sanatçı kalmayan Hasan Saltık bugün Kartal Cem evinden sonsuzluğa uğurlanıyor.
 


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *