İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4913 %0.03
36,5768 %-0.04
3.445.656 %1.105
3.064,15 0,35
Ara
MUHALIF GAZETECILIK GÜNDEM Türkiye'de her yıl çöpe giden yiyecek miktarı: Kişi başına 93 kilogram

Türkiye'de her yıl çöpe giden yiyecek miktarı: Kişi başına 93 kilogram

2021 BM Gıda İsrafı Endeksi Raporu’na göre, Türkiye’de her yıl 7,7 milyon tondan fazla gıda israf ediliyor.

Türkiye, dünyada en fazla gıdanın israf edildiği ülkeler arasında yer alıyor. Sosyal medya platformları ve yemek yarışmalarının etkisiyle aşçılığın yıldızının parladığı Türkiye’de her yıl 7,7 milyon tondan fazla gıda israf ediliyor. 2021 BM Gıda İsrafı Endeksi Raporu’na göre, Türkiye'de her yıl kişi başına 93 kilogram yiyecek çöpe gidiyor.

2021 BM Gıda İsrafı Endeksi Raporu, Türkiye’de her yıl 7,7 milyon tondan fazla gıdanın israf edildiğini gösteriyor. Rapora göre, Türkiye'de her yıl kişi başına 93 kilogram yiyecek çöpe gidiyor.

Sosyal medya platformlarında yayınlanan yemek videolarında malzemelerin israf edilmesine neden olan yanıltıcı unsurlara yer verildiğini belirten Mutfak İşleri Müdürü İçerik Üreticisi Ülkühan Gemi, “Yemek videolarının hazırlık aşamasında reçetelerin pek çok kez denenmesi ve en iyi sonucu aldıktan sonra çekim aşamasına geçilmesi gerekiyor. Ancak bu süreç çok uzun sürdüğü için reçeteler çoğunlukla denenmeden aktarılıyor. Bu da Türkiye’nin israf karnesine eksi olarak yansıyor” dedi.

"Malzemelerin israf edilmesine neden olabilecek unsurlara asla yer vermiyorum"

Türkiye’de sosyal medya platformları ve yemek yarışmalarının etkisiyle yıldızı parlayan aşçılık mesleği, beyaz yakalı çalışanların da kariyerlerinde yer bulmaya başladı. Mutfak İşleri Müdürü hesabından yöresel ve pratik lezzetlerin yanı sıra dünya mutfaklarından reçeteleri paylaşan Ülkühan Gemi, “Tüm reçeteleri pek çok kez deneyip en iyi sonucu aldıktan sonra paylaşıyorum. Reçetelerimin tüm ayrıntılarını sosyal medya kanalında derinlikli olarak işlerken, takipçilerimin her sorusunu eksiksiz yanıtlıyorum. Her evde bulunabilen malzemeleri doğru ölçülerde kullanarak geliştirdiğim reçeteleri anlattığım videolarda takipçilerimi yanıltabilecek, malzemelerin israf edilmesine neden olabilecek unsurlara asla yer vermiyorum. Tüm reçeteleri daha önce pek çok kez deneyimlemenin verdiği avantajla takipçilerimin hedefi 12’den vurmalarını sağlıyorum. Başarılı sonuç elde edemeyen takipçilerimin yaptığı teknik ve ölçü hatalarını ortaya çıkararak onlarla çözüm ortaklığı kuruyorum” diye belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *