Yaşamına son verdiği düşünülen Kara, olaydan önce bıraktığı mesajda, ailesinin baskısıyla kaldığı cemaat yurdundaki baskıları anlattı. Gelecek kaygısı yaşadığını belirten ve “Türkiye’de hiçbir genç geleceğe umutla bakamıyor” diyen Kara, kaldığı cemaat yurduna ilişkin şunları kaydetti:
Şu an onların zoruyla medrese tarzı bir yerde kalıyorum. Lisede ve ortaokulda yine böyle medreselere sıkça geliyordum bazı tatillerde yatılı kalıyordum. O zamanlar da istemiyordum ama ailem zorluyordu ve haftada 1-2 gün geliyordum ya da yılda 1-2 hafta yatılı kalıyordum çok da zor değildi bir de en fazla üniversiteye kadar gelirim zaten diye düşünüyordum. Burada vakit namazları zorunlu. Cemaat şeklinde kılıyoruz namazdan sonra ders var vs. 30 dk sürüyor yaklaşık her vakit, günlük 1 saat burada olan kitaplardan okuman zorunlu haftanın 3 günü cemaat dersine katılman zorunlu yemekleri yine öğrenciler yapıyor, haftanın 1 günü temizliği yine biz yapıyoruz. Sabah namazıyla uyanıyorum, okula gidiyorum geliyorum, akşam namazı, yemek, okuma, yatsı namazı, cemaat dersi sonra saat 10 zaten ertesi gün tekrar 6.30 gibi tekrar namaza uyanıyorum. Pazartesileri böyle, diğer günler de cemaat dersi yok bir tek 8’de serbest oluyorum, hafta sonu da benzer yine 3 saat gibi bir şey kalıyor ve kalan zamanda adam akıllı ders de çalışamıyorum çünkü psikolojik olarak yorgun oluyorum. Bu 2 sorunu ayrı ayrı düşününce aslında katlanılamayacak şeyler değil ama bunları birleştirince tüm yaşama sevincimi alıyor, özgür hissetmiyorum kendimi 24 saatten kendime ayırabildiğim 3 saat falan.
Tıp Öğrencileri Kolu: “Yaşamak ve yaşatmak istiyoruz”
Türk Tabipleri Birliği Tıp Öğrencileri Kolu (TTB-TÖK), Enes Kara’nın intiharına ilişkin Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Geleceğimizi elimizden almanızı istemiyoruz; yaşamak ve yaşatmak istiyoruz” dedi.
Arkadaşı Enes Kara’yı sosyal medyada anlattı
Enes Kara’nın bir arkadaşı da sosyal medyada paylaştığı seride Enes Kara’yı anlattı.