İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4863 %0.01
36,5949 %0.01
3.429.900 %0.29
3.064,76 0,37
Ara
MUHALIF GAZETECILIK GÜNDEM TÜSİAD Başkanı Turan'dan İstanbul Sözleşmesi vurgusu

TÜSİAD Başkanı Turan'dan İstanbul Sözleşmesi vurgusu

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, "İstanbul Sözleşmesi'nin toplumsal cinsiyet ve şiddetle mücadeledeki önemini kavramalıyız" ifadelerine yer verdi.

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ve Sabancı Vakfı, TÜSİAD (Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği) ve Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu’nun uygulayıcı ortaklığında yürütülen ”İş Dünyası Ev İçi Şiddete Karşı” (BADV) projesi on yılı geride bıraktı.

Bianet’in aktardığı habere göre, ”Ev İçi Şiddete Karşı Şirketler Ağı”, proje üyesi şirketlerin ev içi şiddetle mücadele için birbiriyle kurduğu iletişimi, deneyim ve bilgi paylaşımını artırmak, iyi uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla 2013 yılında kuruldu. Projeye şu ana kadar farklı dönemlerde yaklaşık 100 şirket dahil oldu.

On kadından dördü şiddete maruz kalıyor

Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan projeye 2016’da dahil olduklarını ve projenin yaygınlık kazanması için çalıştıklarını ifade etti. Bilsel, 10 kadından dördünün şiddete maruz kaldığını belirtti. Bilsel, artık ”aile içi şiddet” değil, ”ev içi şiddet” tabirini kullandıklarını ifade etti.

UNFPA’nın Doğu Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü’nü temsilen konuşan Toplumsal Cinsiyet Danışmanı Gabriela Alvarez Minte ise şöyle konuştu:”Hedefimiz kadına yönelik şiddete tolerans gösterilmemesini sağlamak. Geçen yıllar içinde toplumsal cinsiyet eşitliğinde ilerleme olmadı, aksine gerilemeler yaşandı. Eşitsizlikler derinleşti.”Dünya Ekonomik Forumu Cinsiyet Eşitsizliği Raporu’nda Türkiye 146 ülke içerisinde 124. sırada. Dünyadaki cinsiyet eşitsizliğini giderebilmemiz için yapılan araştırmalara göre 132 yıla ihtiyacımız olduğunu ifade ediyorlar. Bu durumda eşitsizliğin uçurumunu görmemizi sağlıyor.”

”Kadına yönelik şiddet insan hakları sorunudur”

Toplantıda konuşma yapan TÜSİAD’ın Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan şunları söyledi:”Kadına yönelik şiddetle mücadele etmeden başka dallarda da ilerleyemeyiz. Kadına yönelik şiddet bir insan hakları sorunudur. Pandemi döneminde de ev içi şiddet arttı. Ev içi şiddet kadınları okula ve işe gitmekten alıkoyuyor. Şiddetin üzerini kapatmak yerine onu görünür kılmalıyız.””İstanbul Sözleşmesi’nin toplumsal cinsiyet ve şiddetle mücadeledeki önemini kavramalıyız. Amasız, fakatsız bir şekilde içinde bulunduğumuz her koşulda şiddetle mücadele etmeliyiz.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *