İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4511 %-0.03
36,6058 %0.14
3.519.520 %2.451
3.086,85 0,40
Ara
Muhalif. GÜNDEM Yapay zeka, koronavirüs ölümlerini tahmin ediyor

Yapay zeka, koronavirüs ölümlerini tahmin ediyor

Danimarka'da bulunan Kopenhag Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, insanların hastalık geçmişi ve sağlık verilerini analiz eden yeni bir yapay zeka uygulamasının, kimlerin koronavirüsten ölüp ölmeyeceğini yüzde 90 doğruluk oranıyla tahmin ettiği belirtildi.

Kopenhag Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada, yaklaşık 4 bin Danimarkalı koronavirüs hastasından elde edilen veriler ışığında yapay zekanın kimlerin koronavirüs öleceğini yüzde 90 oranında tahmin ettiği belirtildi.

Danimarka'da bulunan Kopenhag Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, insanların hastalık geçmişi ve sağlık verilerini analiz eden yeni bir yapay zeka uygulamasının, kimlerin koronavirüsten ölüp ölmeyeceğini yüzde 90 doğruluk oranıyla tahmin ettiği belirtildi. Yaklaşık 4 bin Danimarkalı koronavirüs hastasından elde edilen verilerle yapılan araştırmada, bir insanın koronavirüsten ölüp ölmeyeceğini belirleyen bir yapay zeka uygulamasının geliştirildiği açıklandı. Yapay zekanın solunum cihazına ihtiyaç duyan hastaların tespit edilmesinde ve aşılama sırası belirlemede de yardımcı olabileceği düşünülüyor.

Kopenhag Üniversitesi'nden bilim adamları yapılan araştırmada, cinsiyet, kalıtsal hastalıklar, yaş, nörolojik hastalıklar ve yüksek tansiyon gibi faktörleri "yüksek riskli faktörler" olarak nitelendirirken, sonraki en etkili sağlık faktörlerinin kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH), astım, diyabet ve kalp hastalığı olduğunu ifade etti.

Profesör Mads Nielsen, geliştirilen yapay zekanın aşılar için kime öncelik verileceğini ve bir hastanenin ihtiyaç duyduğu solunum cihazı sayısını belirlemeye yardımcı olabileceğini söyledi. Neilsen, tüm koronavirüs vakalarının izlenerek solunum cihazlarına olan ihtiyacı olanları 5 gün önceden tahmin edebilmek için çalıştıklarını aktardı.

Neilsen yürütülen çalışmaya yönelik, "Bilgisayar hiçbir zaman bir doktorun değerlendirmesinin yerini alamaz, ancak doktorların ve hastanelerin birçok Covid-19 hastasını aynı anda tedavi etmesine ve öncelikleri belirlemesine yardımcı olabilir" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *