İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,5014 %0.06
36,6793 %0.24
3.533.750 %2.973
3.076,93 0,08
Ara
MUHALIF GAZETECILIK GÜNDEM Yüzyıl vizyonu hangi yüzyıl? Osmanlıcanın hakim olduğu bir yüzyıl mı?

Yüzyıl vizyonu hangi yüzyıl? Osmanlıcanın hakim olduğu bir yüzyıl mı?

Muhalif Ankara Temsilcisi İnanç Uysal, Halk TV’de Vizyon belgesi hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Uysal, “Yüzyıl vizyonu hangi yüzyıl diye sormak lazım. Osmanlıcanın hakim olduğu bir yüzyıldan mı bahsediyoruz. O yüzyıl bu yüzyıl olmayabilir” dedi.

Muhalif Ankara temsilcisi ve yazarı İnanç Uysal, Halk Tv’de yayınlanan Haber Masası programına konuk oldu. Programda Yüzyıl vizyonu konusu ele alındı.

Sunucunun ‘’Vizyon belgesi size ne düşündürdü?’’ sorusunu İnanç Uysal şöyle yanıtladı:

“Bana seçime çok az kaldı durum biraz sıkıntılı bunu çözmek için ne yapabiliriz düşünürken bulunmuş formüllerden birisi gibi geliyor. Siyaset yapanların geçmiş ve gelecek zaman eklerini kullanmaları yasaklanmalı yani mütemadiyen bugünü konuşmaları lazım. Türkiye’de bizim en çok eleştirdiğimiz şey öngörülemez bir ülke olma sıkıntısı. Öngörülemez ülke olma sıkıntısı ortada olduğu gibi dururken, önümüzdeki yüzyıla projeksiyon yapıyorum cümlesi çok inandırıcı gelmiyor yarınla sıkıntımız var bir kere. Biz 2023’le ilgili mutlu değiliz ki, bir sonraki yüzyılın projeksiyonu açılsın. Cumhuriyet’in yeni yüzyılının vizyonu şeklinde yayınlanan bildiriden birkaç gün önce Mahir Ünal cumhuriyetin kazanımları ile ilgili olmadığını kastetmediğini söylemesine rağmen, Türkçe düşünemediğimizi anlattı. Yüzyıl vizyonu hani yüzyıl? Diye sormak lazım. Osmanlıcanın hakim olduğu bir yüzyıldan mı bahsediyoruz. O yüzyıl bu yüzyıl olmayabilir. Mesela 17. 18.yüzyıl 21., 22. Yüzyıldan daha uygun sanki o kafaya. Ekonomik olarak endüstriyel olarak bakmak lazım TOGG meselesine şöyle bakabiliriz. 1, 0’dan büyüktür. İHA meselesi var emeği geçenlere çok teşekkür ederiz. Bu açıdan emeği geçenlere teşekkür ederiz. Ama bunlar dönüp şu cümlelerle tanımlanmamalıdır yerli millidir. Yirmi yıl boyunca tek başına tarihte kimseye nasip olmamış şekilde güçlü bir iktidarın sahibi olanlar dünyanın yaşadığı değişimlere ayak uydurabilmeyi maharet olarak tanımlaması çok ilginç.

Zaten yirmi yıldır biz bunları bekliyoruz

Mesela biz interneti gençlerimize bedava vereceğimizle ilgili olarak seçim beyannamelerinde öneri kullandık. Bunu ne zaman yapıyoruz 21.yüzyılda. 1995’ten beri dünyada internet diye bir şey var. Sizin internetle ilgili yaptığınız hemen hemen hiçbir şey yok. Yirmi yıl önce bizde buzdolabı yoktu diye bakarsak meseleye o kadar güzel anlatma şansınız oluyor ki, halbuki dünya gelişiyor.  Mesela yeni vizyon belgesinde şöyle şeyler duyacağız muhtemelen, insan hakları hukukun üstünlüğü ekonomideki şahlanışlar. Evet doğrudur bunlar çok güzel beklentiler ama zaten yirmi yıldır biz bunlar bekliyoruz. Yirmi yıldır dünyanın gelişimine ayak uydurmanın ötesine geçen bir şey bekliyoruz. Baktığımız ayna çok önemlidir. Ben muhalif gazetecilerin çağırılmasını da çok siyasi buluyorum. Yirmi yıldır bu insanlara etmediğinizi bırakmamışsınız. Bu insanların hala bu olaydan sonra çalıştıkları kurumla akredite olamayacaklar. X bir gazeteci gittiğinde istediği soruyu sorabilecek mi? Soru soracak bir ortamın bile olmayacağını düşünüyor zaten.

Bugün yapılan şeyin iyi niyetli olduğunu söylemek için elimizde yeterli veri yok.“

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *