FIFA Futsal Dünya Kupası'nda Fransa ve İran maçında şike iddiaları gündeme geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
FIFA Futsal Dünya Kupası'nda Fransa ve İran maçında şike iddiaları gündeme geldi
Abone ol
FIFA Futsal Dünya Kupası'nda Fransa'nın İran'a 4-1 kaybettiği maçla ilgili ciddi şike iddiaları ortaya çıktı. Fransa'nın, grubu ikinci sırada tamamlamak için bilerek yenildiği öne sürüldü. FIFA, olayla ilgili soruşturma başlattı.

FIFA tarafından düzenlenen Futsal Dünya Kupası'nda Fransa ve İran arasında oynanan maç, şike iddialarıyla gündeme bomba gibi düştü. Fransa'nın İran'a 4-1 kaybettiği bu karşılaşma sonrası FIFA, olaya el atarak resmi bir soruşturma başlattı.

Özbekistan'da gerçekleşen turnuvada, Fransa'nın daha zayıf rakiplerle eşleşmek amacıyla İran'a bilerek yenildiği iddia ediliyor. Bu yenilgiyle Fransa'nın grubu ikinci sırada tamamlayarak, Brezilya ile eşleşmekten kaçınmayı planladığı öne sürülüyor. Fransa'nın tam olarak -3 averaja ulaşması ve grupta ikinci sırayı alması, şike iddialarını güçlendiren önemli bir detay olarak dikkat çekti.

Maçtaki gollerin dağılımı ve Fransa'nın savunmadaki tutumu, izleyenleri şaşkına uğrattı ve bu durum, iddiaların daha da büyümesine yol açtı. Fransa, bu sonuçla daha zayıf bir rakip olarak görülen Tayland ile karşılaşacak.

Şike iddialarının büyümesi üzerine FIFA'nın başlattığı soruşturmanın yanı sıra, Tayland'ın başantrenörü Miguel Rodrigo, hem Fransa hem de İran’ı sert bir dille eleştirerek, “Bu iki takım spora gölge düşürüyor, sporun yüz karası,” ifadelerini kullandı.


Yorum Yazın