İstanbul
Rain and snow
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,8893 %-0.06
37,3561 %-0.15
96.569,00 %-1.006
3.287,72 -0,51
Ara
Muhalif. HABERLER Atapark Ayçin Akkaş Kütüphanesi Hizmete Açıldı

Atapark Ayçin Akkaş Kütüphanesi Hizmete Açıldı

Atapark Ayçin Akkaş Kütüphanesi Hizmete Açıldı

Okunma Süresi: 2 dk

Keçiören Belediyesi tarafından ilçedeki Atapark Mahallesi’ne kurulan ve Ayçin Akkaş ismini taşıyan kütüphanenin açılışı Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, AK Parti Ankara Milletvekili Kurtcan Çelebi, Ayçin Akkaş’ın annesi Aylin Akkaş ve babası Naci Akkaş, öğrenciler, öğretmenler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla kurdele kesilerek açıldı.

Katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, Atapark Mahallesi Âşık Veysel Parkı içinde yer alan Ayçin Akkaş Kütüphanesi’nin hayırlı olmasını dileyen Başkan Altınok, “Milletleri ihya eden eğitimdir. Rabbimin ilk emri de ikra, yani okudur. Bu bakımdan hayatın her anında okumak ve öğrenmek oldukça önemli. Çocuklarımız ve gençlerimiz için en önemli hizmetlerimizden biri de kütüphane hizmetimizdir.          İstikbalimiz çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe hazırlamak temel görevimizdir. Türkiye’de ilk defa okulların kapısından giren Belediye, Keçiören Belediyesidir. Gazi, Ankara, ODTÜ ve Hacettepe üniversitelerimiz başta olmak üzere birçok üniversitemizde hizmetimiz vardır.” dedi.

28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek ve oy isteyen Altınok, “İnanıyoruz ki 21. yüzyıla Türklerin mührünü vuracağız. Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyeler seviyesine inşallah gençlerimizle ulaşacağız. Cumhurbaşkanımız da diyor ki, ‘21. asır Türklerin asrı olacak.’ Ülkemiz 21 yılda nerden nereye geldi. Kaan savaş uçağımız, İHA ve SİHA’larımız, Kızıl Elma’larımız teknolojik anlamda ciddi bir mesafe aldı.” ezilen, bükülen bir Türkiye yok. Mesela İsrail’den aldığımız heronları bize vermediler. Tamir ettirmek istediğimizde İsrail’e, tamir etmediler. Tanklarımızı İsrail’e götürüyorduk. Tanklarımız gitti, İsrail’de kaldı. Tamir parasını ödediğimiz tanklarımızı bize vermediler. Bu nedenle 28 Mayıs’ta bu ülkenin evladı olan Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkacağız ve yeniden seçeceğiz.” diye konuştu.

AYÇİN AKKAŞ KİMDİR?

18 Aralık 2007 yılında Ankara’da doğdu. Okuma tutkusu olan İngilizceyi, İspanyolcayı ve yüzmeyi seven Ayçin yardımseverliği ile tanınmıştır. 9 yaşındayken 19 Şubat 2017 tarihinde TSK Elmadağ Kayak Merkezinde kızakla kayarken geçirmiş olduğu kaza sonucu hayatını kaybetmiştir. Ailesi onun adını taşıyan Ayçin Akkaş Kütüphanesinin kurulması için Keçiören Belediyesi ile iş birliği yapmıştır. ​

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *