İstanbul
Yağmur ve kar
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,8101 %0.3
40,2534 %0.1
3.595,02 % 0,42
83.204,52 %0.965
Ara
Muhalif. HABERLER Bademde büyük yatırım

Bademde büyük yatırım

Bademde büyük yatırım

Okunma Süresi: 2 dk

Tarım ve teknoloji şirketi Agrotech, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, Adıyaman’da, Kahta Sert Kabuklu Meyve Üreticileri Birliği’yle yeni bir sözleşme imzaladığını duyurdu.

İSTANBUL (İGFA) - Sözleşmeli tarımla badem üretiminin yüzde 20’sini gerçekleştirecek.

Tarımsal üretimde Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden biri olan Agrotech, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, Adıyaman’da, Kahta Sert Kabuklu Meyve Üreticileri Birliği’yle 800 bin ağacın yer aldığı 20 bin dekarlık alanda badem yetiştiriciliği yapılacağını ve böylece bir yılda 2 milyar TL’yi aşan bir üretim değerine ulaşılacağını açıkladı.

Agrotech Genel Müdürü Hasan Hüseyin Demiröz KAP açıklamasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Agrotech olarak, sahip olduğumuz bereketli toprakları doğru yöntemlerle kullanmak ve ülke ekonomimize katkı sunabilmek amacıyla çıktığımız yolda, Kahtalı üreticilerimizle yeni bir anlaşmaya imza atmaktan mutluluk duyuyoruz. Söz konusu iş birliğiyle Türkiye badem üretiminin yüzde 20’sini karşılamayı hedefliyoruz. 20 bin dekarlık alanda yapacağımız badem üretimi, daha önce Adıyaman’da organik nar üretimi konusunda yaptığımız sözleşmenin başka bir örneği ve hedeflerimize ulaşmada yeni bir adım niteliğinde. Üreticilerimizin girdi maliyetlerini en aza düşürmek ve teknoloji tabanlı, verimliliğe dayalı üretimi ülkemizin her bölgesine yayabilmek adına iş birliklerimizi sürdürmekte kararlıyız.” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *