İstanbul
Açık
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9417 %-0.1
37,3548 %0.74
99.746,03 %1.295
3.280,35 0,68
Ara
Muhalif. HABERLER Balıkçılık Ve Su Ürünleri Çalıştayı düzenlendi

Balıkçılık Ve Su Ürünleri Çalıştayı düzenlendi

Balıkçılık Ve Su Ürünleri Çalıştayı düzenlendi

Okunma Süresi: 2 dk

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Su Ürünleri Şube Müdürlüğü tarafından Yerel Yönetimler Balıkçılık ve Su Ürünleri Çalıştayı düzenlendi.

ANTALYA (İGFA) - Çevrimiçi düzenlenen çalıştaya İstanbul, İzmir, Adana, Mersin, Hatay, Aydın, Muğla Büyükşehir Belediyeleri ile Edirne Belediyesi’nde görevli uzmanlar katıldı. Çalıştayda, kıyı belediyeleri ile birlikte uzun vadeli, sürdürülebilir bir balıkçılık ve deniz yönetimi stratejisi hazırlanması planlandı.

Fikir Birliğine Varıldı

Deniz yönetimi stratejisinin başarıyla uygulanabilmesi için denizel tür popülasyonlarının bilinmesi, izlenmesi, habitatların iyileştirilmesi, ülkemizin 30x30 hedeflerine uygun olarak deniz koruma alanları oluşturulması, geleneksel balıkçılığın desteklenmesi, toplumun sağlıklı denizel protein kaynaklarına ulaşımının desteklenmesi, deniz okur-yazarlığının geliştirilmesinin büyük önem arz ettiği konusunda fikir birliğine varıldı.

Belediyeler Çalışmalarını Anlattı

Çalıştayda İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri bünyelerinde faaliyet gösteren balık halleri ve balıkçılık destekleri hakkında detaylı bilgiler aktardı. Mersin Büyükşehir Belediyesi yapay resiflerle ilgili tecrübelerini ve Aydın Büyükşehir Belediyesi de su bitkileri ile mücadeledeki yenilikçi yöntemlerini paylaştı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak yeni kurulan Su Ürünleri Şube Müdürlüğü bünyesindeki “Antalya Deniz Biyolojisi Müzesi”nin “Deniz Bilimleri Eğitim ve Araştırma Merkezi” olarak çalışmalarına devam edeceği belirtildi. Çalıştayda ayrıca TBMM kararıyla oluşturulan “Balıkçılık ve Su Ürünleri Sektöründe Yaşanan Sorunların Araştırılarak Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi” hakkında oluşturulan Meclis Araştırması Komisyonunun çalışmaları da gündeme geldi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *