İstanbul
Hafif kar yağışlı
1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4556 %0.02
38,1917 %0.06
93.927,06 %-1.684
3.441,78 0,11
Ara
Muhalif. HABERLER Bursa’da bu tesis enerjisini güneşten alıyor

Bursa’da bu tesis enerjisini güneşten alıyor

Bursa’da bu tesis enerjisini güneşten alıyor

Okunma Süresi: 2 dk

Bursa'da İnegöl Belediyesi uhdesinde kurulan Üreten Çiftçiler Kooperatifine ait soğuk hava deposunda hayata geçirilen Güneş Enerji Sistemi ile 3 ayda 182 bin kW enerji üretilerek 275 bin TL tasarruf sağlandı.

BURSA (İGFA) -İnegöl Belediyesi, şehirdeki çiftçileri tek çatı altında topladığı Üreten Çiftçiler Kooperatifini teknoloji ile donatarak hem üreticilerin maliyetini düşürüyor hem de enerji tasarrufu gerçekleştiriyor.

Bu kapsamda Deydinler Mahallesinde kurulan Üreten Çiftçiler Kooperatifi soğuk hava deposunda Güneş Enerji Sistemi kurulumu 2023 yılı ilk çeyreğinde tamamlanmıştı. En büyük gider kalemi olan elektriği karşılamak adına TKDK’nın yüzde 65 desteği ile 3 milyon 650 bin TL’lik yatırımla soğuk hava deposunun çatısında 558 adet güneş enerji paneli kuruldu. Hayata geçirilen proje sayesinde ilk 3 ayda 182 bin kW enerji üretilerek, 275 bin TL değerinde elektrik tasarrufu sağlanmış oldu.

ARTIK ENERJİ ÜRETİCİLER İÇİN MALİYET DEĞİL

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, her alanda teknolojinin imkanlarından faydalanmak adına adımlar attıklarını hatırlattı. Bu minvalde özellikle enerji sarfiyatının yüksek olduğu iş kollarında yenilenebilir enerji kaynaklarının büyük bir fırsat oluşturduğunu dile getiren Başkan Taban, “Göreve geldiğimiz ilk günlerde Üreten Çiftçiler Kooperatifimizi kurduk. Ardından TKDK desteği ile kooperatifimize ait soğuk hava deposunu hayata geçirerek hizmete açtık. Devam eden süreçte en büyük gider kalemimiz olan elektrik enerjisini tolere edebilmek adına da Güneş Enerji Sistemi kurma kararı aldık. Bu projenin maliyeti 3 milyon 650 bin TL idi. Bunun da yüzde 65’ini TKDK sağladı. Biz burada yaptığımız yatırımla elektrik maliyetimizi üretilen enerji ile başa baş hale getirmiş olmayı hedefledik. Enerji maliyetini de üreticilerimizin üzerinden alarak bu sayede tolere etmiş oluyoruz” dedi.

558 PANEL KURULDU

Başkan Taban, toplamda 558 panelin soğuk hava deposu çatısında kurulduğunu hatırlatarak; “Güneş enerjisi doğal kaynaktır. Bugüne kadar kullanmıyorduk ancak bundan sonra elektrik ihtiyacımızı bu kaynaktan karşılıyor olacağız. Yatırım da kısa bir zamanda kendisini geriye döndürüyor olacak. Güneş alma açısı ve yönüyle zengin olan ülkemizde de bu sistemin giderek yaygınlaştığını görüyoruz. Bizler de ilk 3 aylık sürede 182 bin kW enerji üreterek 275 bin TL tasarruf sağlamış olduk. Üreticilerimiz ciddi bir maliyetten kurtuldu bu sayede. Dolayısıyla maliyetlerdeki bu düşüşle birlikte üreticimizin piyasa ile rekabet gücünün de artmasına katkı sunmuş olduk” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *