İstanbul
Hafif yağmur
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9127 %-0.08
37,4367 %0.2
97.780,56 %-1.741
3.317,92 0,96
Ara
Muhalif. HABERLER Bursa’da hemşirelere karanfilli kutlama

Bursa’da hemşirelere karanfilli kutlama

Bursa’da hemşirelere karanfilli kutlama

Okunma Süresi: 2 dk

Bursa’daki Hemşireler Haftası kutlamaları Tayyare Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle başladı. Törene katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, birlikte pasta kestiği hemşirelere karanfil dağıttı.

BURSA (İGFA) - Sağlık profesyonelleri arasında büyük çoğunluğu oluşturan ve özellikle pandemi sürecinde çocuklarından, ailelerinden feragat edip, büyük bir özveriyle hizmet eden Bursalı hemşireler, 12-18 Mayıs Dünya Hemşireler Haftası'nı törenle kutladı. Tayyare Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenin açılışında konuşan Türk Hemşireler Derneği Bursa Şube Başkanı Halime Yılmaz, bu yıl kutlamaların ‘Hemşirelerimiz, Geleceğimiz’ temasıyla yapıldığını söyledi.

Bu özel günde hemşireliğin sağlık sistemi içindeki önemi konuşulup, sorunlara dikkat çekileceğini kaydeden Yılmaz, “Yadsınamayacak bir gerçek var ki sağlık profesyonelleri içinde büyük bölümünü bizler oluşturuyoruz. Güvenli, memnun edici sağlık hizmetinin sunulması, hizmeti verenleri fiziksel, ruhsal ve sosyal açıdan iyi olma halini sürdürebilmesiyle mümkün. Bu nedenle hemşirelerin haklarına saygı duyulmalı. Şiddetten uzak güvenli çalışma ortamları sağlanmalı. Bu hafta vesilesiyle başta pandemi ve doğal afetlerde görev alanlar olmak üzere tüm hemşire arkadaşlarımızın Dünya Hemşirelik Haftasını canı gönülden kutluyorum” dedi.

Bu özel günde hemşireleri yalnız bırakmayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da karanfil dağıttığı hemşirelerle birlikte pasta kesti. Tüm hemşirelerin gününü kutlayan Başkan Aktaş, “Hayatın sağlık üzerine inşa edilen bir armağan olduğunu biliyoruz. Sağlık olmayınca hiçbir şeyin anlamı ve değeri yok. Pandemi süreci sağlığın ne kadar önemli ve kıymetli olduğunu bizlere bir kez daha gösterdi. Biliyoruz ki birileri o dönemde kahramanca, çocuklarından, ailelerinden, sevdiklerinden fedakarlık ederek bizler için mesai harcadılar. Tüm sağlık çalışanlarıyla birlikte onların en önemlilerinden biri de hemşirelerimiz. Bu vesileyle Hemşireler Haftasını kutluyorum. Özelikle pandemi sürecinde hakka yürümüş tüm hemşirelerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Hayatta olanlara da sağlıklı, hayırlı ömürler temenni ediyorum” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *