İstanbul
Açık
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,5414 %0.18
39,6547 %0.12
3.422,25 % 0,30
82.703,81 %-3.645
Ara
Muhalif. HABERLER BUSMEK’te lezzet buluşması

BUSMEK’te lezzet buluşması

BUSMEK’te lezzet buluşması

Okunma Süresi: 2 dk

Bursa’nın sanat ve mesleki eğitim alanında en önemli markası olan BUSMEK, mutfaktaki yeteneklerini geliştirmek ve yeni lezzetler keşfetmek isteyenleri, aşçılık ve pastacılık atölyelerinde buluşturdu. Yeni Karaman Kurs Merkezi’nin yenilenen mutfağında yapılan atölyelere katılan kursiyerler, lezzet yolculuğunun püf noktalarını öğrendi.

BURSA (İGFA) -  Bursa’da hizmetleriyle adeta bir halk üniversitesine dönüşen Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK), anaokulundan başlayarak hayat boyu öğrenme felsefesi ile toplumun tüm kesimlerini kucaklamaya devam ediyor. Planlı eğitimlerin yanında düzenlendiği atölye çalışmalarıyla da vatandaşlara yeni ufuklar açan BUSMEK, yoğun ilgi gören yemek ve pasta alanlarındaki branşların eğitiminin verildiği Yeni Karaman Kurs Merkezi’nin mutfağını sil baştan yeniledi. Daha profesyonel hale gelen mutfaktaki eğitimler, aşçılık ve pastacılık alanındaki atölye çalışmalarıyla başladı.

Aşçılık ve Pastacılık olarak ikiye ayrılan atölye çalışmalarında, birçok farklı branşta birer günlük eğitimler gerçekleştirildi. Aşçılık sınıflarında; Pratik Pizza Yapımı, Gaziantep Mutfağı, Taze Makarna Yapımı, Bursa Mutfağı, Suşi Yapımı, Zeytinyağlılar ve Mezeler, Bursa Sokak Lezzetleri başlıkları işlendi. Pastacılık sınıfında ise; Yaş Pasta Yapımı, Sütlü Tatlılar, Fransız Tatlılar, Çikolata Butiği ve Popüler Kurabiyeler ile mutfakta hünerler sergilendi ve püf noktaları öğrenildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *