İstanbul
Açık
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9339 %-0.11
37,2672 %0.5
99.220,66 %2.491
3.283,97 0,79
Ara
Muhalif. HABERLER Kaybolmaya yüz tutan mektup geleneği yeniden canlanıyor

Kaybolmaya yüz tutan mektup geleneği yeniden canlanıyor

Kaybolmaya yüz tutan mektup geleneği yeniden canlanıyor

Okunma Süresi: 2 dk

Kaybolmaya yüz tutan mektup geleneği, İstanbul’da anlamlı bir projeyle yeniden canlanıyor. “Konuşan Mektuplar: Ustalardan Gençlere Mesajlar” adlı proje kendi alanlarında usta isimlerin genç nesillere bıraktığı mektuplardan oluşan özel bir sergi ve kitap lansmanı ile İstanbullularla buluştu.

İSTANBUL (İGFA) - Konuşan Mektuplar: Ustalardan Gençlere Mesajlar” isimli projede sanat, eğitim, akademi ve tıp dünyasından usta isimler, gençlere seslenerek yazdıkları mektuplarla yer alıyor. Mektupları görmek için sergiye gelenler mektupları sadece görmekle kalmayacak, aynı zamanda yazarlarının kendi sesinden dinleme fırsatı da bulacak.

KİTAP GELİRİ İHTİYAÇ SAHİBİ ÇOCUKLARA

“Konuşan Mektuplar: Ustalardan Gençlere Mesajlar” projesi; Monik İpekel, Seha Dosdoğru, Bülent Ketenci, İstanbul Lale Vakfı, Liv Hospital, Evrim Sanat Galerisi, Doğru Adımlar Danışmanlık, Aydın Boru, mikado Dijital İletişim Ajansı ve Kültürlü Gençlik Derneği gibi saygın isimler ve kurumlar tarafından destekleniyor. Kitabın satışından elde edilecek tüm gelir, ihtiyacı olan çocuklara yardım amacıyla dernek aracılığıyla işitme engelli çocukların eğitimi için kullanılacak.

“Konuşan Mektuplar: Ustalardan Gençlere Mesajlar” projesiyle amaçlarının ihtiyaç sahibi çocuklara yardım eli uzatmak olduğunu söyleyen Proje Yöneticileri Günsu Saraçoğlu ve Betül Ketenci “Projemizin hayata geçmesinde bize destek olan herkese içtenlikle teşekkür ediyoruz. Bu yolculuk, tam bir yıl önce başladı. Bugün, hayallerimizin gerçeğe dönüşmesine tanıklık etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Projemizde yer alan usta isimler, kaleme aldıkları mektupları seslendirerek bize destek verdiler. Kitabımızla daha geniş kitlelere ulaşacak olmanın gururunu taşıyoruz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza umut dolu mesajlar ileterek bu anlamlı yolculukta ilerlemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

15 Ekim’e kadar Liv Hospital Ulus’ta sergilenecek olan mektup sahipleri arasında Mustafa Ayaz’dan Süleyman Saim Tekcan’a, Sunay Akın’dan Sedef Kabaş’a, Aydın Örs’ten Tamer Levent’e kadar farklı disiplinlerden usta isim yer alıyor. Projeye Liv Hospital hekimleri de mektupları ile destek vererek gençlere seslendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *