İstanbul
Hafif kar yağışlı
1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4556 %0.02
38,1917 %0.06
93.927,06 %-1.684
3.441,78 0,11
Ara
Muhalif. HABERLER Kayseri Talas Meydanı’nda konser coşkusu

Kayseri Talas Meydanı’nda konser coşkusu

Kayseri Talas Meydanı’nda konser coşkusu

Okunma Süresi: 3 dk

Kayseri'nin Talas Belediyesi’nin yıl boyunca sürecek “Festival Talas 100. Yıl Etkinlikleri” kapsamında başlattığı yaz akşamları konserlerinden ikincisi renkli görüntülerle gerçekleşti.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA) Türk Halk Müziği’nin sevilen ikilisi Uğur Önür ve Umut Sülünoğlu, birbirinden güzel eserlerle Talaslılara keyifli bir akşam yaşattı. Seyircinin ilgi ve coşkusu sanatçıları sahneden indirmedi ve 3 saati aşan bir konserle unutulmaz bir akşam yaşattı.

Kayseri'nin Talas Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde ilçeye kazandırılan, yenilenen haliyle büyük beğeni toplayan Mevlana Mahalle Meydanında düzenlenen konserde 7’den 70’e herkes doyasıya eğlendi.

MEVLANA MEYDANI’NIN İLK ETKİNLİĞİ TÜRKÜ GECESİ

Alanın dolduğu programın açılışında kısa bir selamlama konuşması yapan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, “Biliyorsunuz, Mevlana Mahallemiz Kayseri’nin en büyük, Türkiye’nin de 7. büyük mahallesi durumunda. Geçtiğimiz hafta bu meydanın açılışını yaptık ve ilk etkinlik olarak da Türk Halk Müziğine ayırdık. Çünkü türkülerin yeri bir başka. Türkü deyince başta, aşk ve sevda gelir, sonra ayrılık gelir, hasret gelir, gurbet gelir; Neşet Ertaş gelir, Aşık Veysel gelir, Dadaloğlu gelir, Köroğlu gelir. Hepsini minnetle anıyorum. Bu genç arkadaşlarımıza da türkülerimize sahip çıktıkları için teşekkür ediyoruz.” dedi.

KAYMAKAM DÖNMEZ’DEN BAŞKAN YALÇIN’A TEŞEKKÜR

Daha sonra kürsüye gelen Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez, etkinlikten dolayı Başkan Yalçın’a teşekkür ederek, “Öncelikle böylesi güzel bir parkı ve etkinlik alanını ilçemize kazandırdığı için başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu alanın ilk etkinliğini de böylesi değerli sanatçılarımızla yapmış olduk.” diye konuştu.

“KONSERE YOĞUN İLGİ, BALKONLARDAN BİLE İZLEDİLER”

Konser sonrası düşüncelerini ifade eden Sanatçı Uğur Önür, “Bizim repertuvarımızın dışında gerçekleşen bir konser oldu. Çok güzel bir etkileşim oldu. Bu meydan da çok güzeldi, hayırlı olsun demek istiyorum. Başkanımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Sahne alan bir diğer sanatçı Umut Sülünoğlu da, vatandaşların konsere yoğun bir ilgi gösterdiğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Talas’ın çok güzel bir mahallesinde böylesine güzel bir mekanda konser vermek bizler için çok keyifliydi. Organizasyon için emek veren herkese ve Başkan Mustafa Yalçın’a çok teşekkür ediyoruz. Alanı hınca hınç dolduran, hatta balkonlardan bizleri izleyen halkımıza çok teşekkür ediyoruz.”

Gecenin sonunda düşüncelerini paylaşan vatandaşlar, “Talas Belediye Başkanımız Mustafa Yalçın’a böyle bir konserden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir konserdi. Bu tür etkinliklerin devamını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *