İstanbul
Açık
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4868 %0.13
38,4172 %0.46
3.418,04 % 0,92
83.799,99 %-9.076
Ara
Muhalif. HABERLER Konya Büyükşehir Meclisi’nden Filistin’e Destek Açıklaması

Konya Büyükşehir Meclisi’nden Filistin’e Destek Açıklaması

Konya Büyükşehir Meclisi’nden Filistin’e Destek Açıklaması

Okunma Süresi: 3 dk

Konya Büyükşehir Belediye Meclisi, Gazze’ye yönelik düzenlenen insanlık dışı saldırılar dolayısıyla İsrail’i kınarken Filistin’e destek açıklaması yaptı. 

Konya Büyükşehir Belediye Meclisi, Ekim ayı toplantısında Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırılar dolayısıyla İsrail’i kınadı.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Filistin’e destek amacıyla okunan metinde şu ifadeler yer aldı:

“Ne yazık ki dünya genelinde yaşanan acılar ve farklı coğrafyalardaki insanlık dramı her geçen gün artıyor. Özellikle Filistin konusu, uluslararası toplumun ve kurumların haysiyet sınavı haline gelmiş durumdadır. Bu durum, verilen sözlerin tutulmaması ve BM'nin Filistin halkını yalnız bırakmasıyla, insanlık için daha da utanç verici bir hale gelmiştir.

Siyonist politikalarla hareket eden İsrail, Filistinlileri sistematik olarak öz vatanlarından koparmış ve acımasız katliamlara sebep olmuştur. Bugün yaşanan hadiselerin tüm sorumlusu İsrail’dir. Gazze'ye yönelik orantısız saldırılar ve katliamlar, insan haklarının tümüne ve ahlaki değerlere aykırıdır. Bölgede barış ikliminin hüküm sürmesi, İsrail'in katliamlara son vermesi ve Gazze'ye yardımların ulaşmasına bağlıdır.

Uzun vadede ise 1967 sınırları temelinde, başkenti Kudüs olan, bağımsız, egemen ve coğrafi bütünlüğü haiz Filistin devletinin kurulması kalıcı barışın anahtarıdır. 

Başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi olmak üzere, tüm uluslararası toplumun, artık daha fazla gecikmeksizin iki devletli çözüm vizyonu temelinde tarafları adil bir çözüme yönlendirmek için sorumluluk alması gerekmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi; ‘İsrail'in devlet olarak varlığını sürdürebilmesi ve vatandaşlarının güvenliğini sağlaması ancak bu şekilde sağlanabilir.’

Son olaylar, 56 yıldır devam eden hukuksuz işgal ve buna bağlı politikaların doğurduğu bir sonuçtur. Toprakları, hayat ve gelecek umutları elinden alınan Filistin halkı bugün yeni ve emsali görülmemiş bir kuşatma altındadır. İki milyon insanın yaşadığı ve 16 yıllık ablukayla çoktan bir açık hava hapishanesine dönüşmüş bulunan Gazze'ye sağlanan gıda, enerji ve insani yardımların kesilmesi, sivil yerleşimlerin hedef gözetilmeksizin vurulması uluslararası hukukun açık ve ağır bir ihlalidir. Bu gerilimin telafi edilemez sonuçlar doğurmaması için tüm tarafları barış-güvenlik-istikrar vizyonumuz çerçevesinde itidale ve aklıselime davet ediyoruz.

Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde coğrafyamızı bu zorlu durumdan en kısa sürede kurtarmak için büyük bir çaba sarf ediyor. Konya Büyükşehir Meclisi olarak bizler de işgalci İsrail’in yaptığı katliamları şiddetle ve esefle kınıyor, bölgede barış ikliminin bir an evvel tesis edilmesini temenni ediyoruz. Dualarımız ve desteklerimiz, dün olduğu gibi bugün de Filistinli kardeşlerimizin yanındadır. Filistin'de hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyor, yaralılara acil şifa temenni ediyoruz.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *