İstanbul
Az bulutlu
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4623 %0.07
38,2250 %0.15
88.038,24 %-7.768
3.446,75 -0,29
Ara
Muhalif. HABERLER Muğla Büyükşehir Belediyesi Deprem Önlemlerine Devam Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Deprem Önlemlerine Devam Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Deprem Önlemlerine Devam Ediyor

Okunma Süresi: 3 dk

Muğla Büyükşehir Belediyesi olası bir depreme karşı önlem almaya devam ediyor. Bu kapsamda ekipler son olarak Ortaca Sarıgerme, Ula Ataköy, Çıtlık ve Kızılyaka Mahallelerinde mikrobölgeleme çalışmalarını sürdürüyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi depremler nedeniyle büyük acıların yaşandığı ülkemizde bu acıların Muğla’da da yaşanmaması için çalışmalara devam ediyor. Yatay mimari uygulamasıyla çok katlı yapılara izin verilmeyen kentte yine Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından mikrobölgeleme çalışmaları yapılıyor. Nüfus yoğunluğu, plan çalışmaları, zemin ve fay hatlarının durumları incelenerek mikrobölegeleme çalışmaları başlatılacak yerler tespit ediliyor ve bu bölgelerde gerekli incelemeler yapılıyor.

Büyükşehir Mikrobölgeleme Çalışmalarıyla Deprem Risklerini En Aza İndirmeye Çalışıyor

Mevcut veya yeni açılacak yerleşim alanlarındaki tüm tehlikeleri belirlemek, yerel zemin ve tehlike koşullarının yansıtıldığı haritaların üretilmesi amacıyla arazinin jeolojik açıdan modellemesi ile ilgili her türlü araştırma, analiz ve sentezlerin yapılarak değerlendirildiği etüt çalışmaları olarak adlandırılan mikrobölgeleme çalışmaları şehirler için büyük önem taşıyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Mikrobölgeleme etüt çalışmaları ile afet risklerinin azaltılması, çarpık yapılaşma ve yarattığı sorunlar, deprem hasarlarını en aza indirebilmek için düzenli arazi kullanımının sağlanması hedefleniyor. 

 

Menteşe ve Milas’ın ardından Fethiye, Ortaca ve Ula’da Çalışmalar Sürüyor

2022 yılında Menteşe’de 2 bin 69, Milas Ören ve Türkevleri Mahallelerini kapsayan 1500 hektarlık inceleme alanında jeolojik ve jeofizik çalışmaları yapıldı. Yapılan deney ve analizler neticesinde mikro bölgeleme etüt raporları hazırlanarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylandı. 2023 yılı içerisinde ise Fethiye merkez mahalleleri kapsayan 8 bin 300 hektarlık ve Ortaca İlçesi, Sarıgerme Mahallesinde de 200 hektarlık alanın mikro bölgeleme etüt çalışmaları için ihaleleri yapılarak saha çalışmaları başladı. Ula’da ise Ataköy-Kızılyaka-Çıtlık mahallelerini kapsayan 1298 hektar alanda yapılacak mikrobölgeleme ihalesine ilişkin çalışmalar devam ediyor.

2024 yılı için ise Köyceğiz, Datça, Ortaca, Ula ve Yatağan’ın farklı bölgelerinde inceleme çalışmaları başlatılacak.

 

Büyükşehir Depremde Yaşanacak Olumsuzluklar İçin Önemli Çalışmalar yapıyor

Mikrobölgeleme çalışmalarının dışında Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün talimatı doğrultusunda kentte özellikle yüksek katlı binalara izin verilmeyerek yatay mimari benimseniyor. Ayrıca deprem sırasında vatandaşların günlük yaşamlarında aksama olmaması için kurulan atölyede mobil konteyner, mutfak, tuvalet, banyo gibi malzemelerin üretimi yapılabiliyor. Bunun yanı sıra yine acil durumlar için Muğla’da 617 toplanma alanı, 37 geçici kamp alanı belirlenirken kurulan afet koordinasyon merkezi ile deprem anında hızlıca organize olunarak olumsuz durumlara müdahale edilebilecek. Farklı ilçelerde kurulan uydu telefon sistemleriyle de kesintisiz iletişim sağlanabilecek. Bunun yanı sıra Büyükşehir ekipleri tarafından şehrin farklı noktalarına enkaz kaldırma ve arama faaliyetlerinde kullanılacak malzemelerin olduğu konteynerler konarak herhangi bir deprem durumunda hızlı müdahale edilmesi amaçlanıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *