İstanbul
Rain and snow
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9943 %0.27
37,4369 %0.06
96.819,80 %0.131
3.308,56 0,37
Ara
Muhalif. HABERLER Öğrencilerden can dostlara ziyaret

Öğrencilerden can dostlara ziyaret

Öğrencilerden can dostlara ziyaret

Okunma Süresi: 1 dk

Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Osmangazi Gazi Anadolu Lisesi öğrencilerini ağırlayarak hayvan sevgisinin aşılanması konusunda eğitim verdi.

Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’ni ziyaret eden öğrencilere, yetkililer tarafından barınağın genel işleyişi, özel hayvanların yaşam alanları, hayvan sahiplenme koşulları ile kuduz vakalarında yapılması gerekenler hakkında bilgiler verildi. Çevre Mühendisi Rüveyşa Turan, sokaklarda yaşayan sahipsiz hayvanların gerek vatandaşlar gerekse barınaktaki görevli ekipler tarafından toplanarak aşı ve bakımlarının yapıldığını söyledi.

Avrupa’nın en büyük ve modern barınağı olan merkez hakkındaki tanıtım filmini izleyen öğrenciler, ardından gezi boyunca can dostlarla keyifli vakit geçirdi. Hayvan satın almak yerine sahiplenmenin önemine değinen Turan, “Barınağımızdaki hayvanların her birinin bakımları ve aşıları yapılmıştır. Evinde kedi ya da köpek bakmak isteyen vatandaşlarımız, uygun şartları taşımaları halinde seçtikleri hayvanı ücretsiz olarak sahiplenebilir” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *