İstanbul
Hafif yağmur
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9262 %0.02
37,4910 %0.16
96.736,60 %-1.1
3.312,17 0,23
Ara
Muhalif. HABERLER Özel gençlere davullu zurnalı asker uğurlaması

Özel gençlere davullu zurnalı asker uğurlaması

Özel gençlere davullu zurnalı asker uğurlaması

Okunma Süresi: 2 dk

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Engelliler Haftası kapsamında bir günlük temsili askerlik yapacak 23 engelli genç için asker uğurlama töreni düzenledi.

ANTALYA (İGFA) - Dünya Engelliler Haftası kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde 23 engelli genç için asker uğurlama töreni düzenlendi. Davul zurna eşliğinde kınası yakılan özel bireyler, alkışlar eşliğinde Garnizon Komutanlığı’na uğurlanırken, aileleri de duygu dolu anlar yaşadı.

Kına Yakıldı Halay Çekildi

Törene Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Demir, Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şubesi Başkanı Mehmet Karavural, belediye personeli ve asker adaylarının aileleri katıldı. Davul zurna eşliğinde, engelli gençlerin ellerine geleneklere uygun olarak asker kınası yakılırken duygu dolu anlar yaşandı. Kına yakılmasının ardından asker adayları ve aileleri davul, zurna eşliğinde halay çekti. Boyunlarına takılan al yazmalar ve Türk bayraklarıyla halay çekip, davul zurna eşliğinde oynayan engelli gençler vatani görevlerini yapacak olmanın mutluluğunu yaşadı. Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Demir’de özel gençlere asker harçlığı takdim etti.  Anne ve babalar ise sevinç ve gururu bir arada yaşadı.

Garnizon Komutanlığına Uğradılar

Antalya 3'üncü Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda bir günlük temsili askerlik yapacak engelli gençler, törenin ardından davul zurna eşliğinde belediyenin araçlarıyla askerliğe uğurlandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *