İstanbul
Açık
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9447 %-0.1
37,2458 %0.44
98.830,01 %4.209
3.272,54 0,44
Ara
Muhalif. HABERLER Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker: Kârlılık nihai hedef olmamalı, kendimi sosyal lider olarak konumlandırıyorum

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker: Kârlılık nihai hedef olmamalı, kendimi sosyal lider olarak konumlandırıyorum

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker: Kârlılık nihai hedef olmamalı, kendimi sosyal lider olarak konumlandırıyorum

Okunma Süresi: 3 dk

Uludağ Ekonomi Zirvesi’ne konuşmacı olarak katılan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, günümüzde şirketlerin sadece kâr odaklı stratejilerle hareket edemeyeceğinin altını çizdi. Kârlılığın, nihai hedef olan “topluma katkı” için bir araç olduğunu vurgulayan Ali Ülker, Yıldız Holding ve iştiraklerinin bu anlayışla hareket ettiğini belirtti. 

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker Capital, Ekonomist ve StartUp dergileri tarafından, “Tek Dünya, Ortak Gelecek” başlığıyla düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi’ne konuşmacı olarak katıldı. 28 Nisan Cuma günü “100. Yılında Türk İş Dünyası İçin Gelecek Modeli: Amaç Odaklı Liderlik ve Strateji” başlıklı panelde konuşan Ali Ülker, şirketlerin eski modellerle yeni dünyada var olamayacağının altını çizerek yeni nesillerin amaç odaklı şirketleri ve mevcut modelleri yıkıp yeniden kurmaya açık bir liderliği tercih ettiğini belirtti. Yıldız Holding’in de bu anlayışla hareket ettiğini vurgulayan Ali Ülker, Holding’de ve iştiraklerinde kârlılığın nihai hedef olmadığını, asıl amacın topluma katkı sağlamak olduğunu belirtti.

“Şirketler gençlere daha fazla yatırım yapmalı”

Yıldız Holding’de Yönetim Kurulu Başkanı olarak ilk göreve geldiğinde Holding’in değerlerine odaklandığını belirten Ali Ülker sözlerine şöyle devam etti: “Yıldız Holding’i bugünlere taşıyan değerler, aynı zamanda bizi geleceğe de taşıyacak olan temel değerler. Yüksek performanslı lider bir kurum olmak ve tüketiciye dokunmak bizi biz yapan geçmiş değerlerimiz. Bununla birlikte yeni değerlere de açık olan bir şirket olmak, gençlerle aynı dili konuşabilmek çok önemli. Genç kuşakların kariyer için, ‘kazandıklarını topluma geri verebilen’ şirketleri tercih ettiklerini görüyoruz. Liderlik biraz da bu vizyonu ortaya koyabilmek ve özellikle gençleri bu vizyonun etrafında birleştirip geleceğe taşıyabilmekten geçiyor. ‘İnsana Yatırım’ vizyonumuzla gençlere daha fazla fırsat sağlamanın gerekliliğine inanıyorum. Her fırsatta ifade ettiğim gibi, gençlere, ekibinize yatırım yapın, kendi geleceğinize yatırım yapın. Üniversite mezunu pırıl pırıl gençleri, kendi bünyenizde kendi hamurunuz olarak yoğurun.”

“Sürdürülebilirliği iş yapma biçimimizin temeli olarak görüyoruz”

Yıldız Holding’in stratejisini tek kelimeyle “sürdürülebilirlik” olarak tanımlayan Ali Ülker, bu konuyu bütüncül bir anlayışla ele aldıklarını ve toplumsal faydayı öncelikli amaç olarak gördüklerini ifade etti. Ali Ülker, “Sürdürülebilirliği değerlerimizin ayrılmaz bir parçası ve iş yapma biçimimizin temeli olarak görüyoruz. Kurucumuz Sabri Ülker’in bizlere miras bıraktığı ‘israfsız şirket’ modeli doğrultusunda finanstan tüketime, üretimden tedarik zincirine, mağazalardan sosyal sorumluluğa kadar her alanda sürdürülebilirliği işlerimizin merkezinde tutuyoruz. Tarımı destekleyen projelerde yer alıyoruz. Kadın üreticileri ve tedarikçileri destekliyoruz. ‘İnsana Yatırım’ anlayışımızla fırsat eşitliği, dijital eğitimler, gençlere staj ve iş imkânları gibi girişimlerle topluma katkı sağlıyoruz.   Tüm paydaşlarımız için değer üreten, Türkiye’yi merkeze alan ama global liderliği de hedefleyen bir yaklaşımla faaliyet gösteriyoruz,” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *