İstanbul
Parçalı az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7365 %0.03
37,4362 %-0.24
101.467,99 %-3.401
3.169,00 -0,31
Ara
Muhalif. KÜLTÜR SANAT Çanakkale'nin tarihi Troas bölgesinde kültür rotaları oluşturuldu

Çanakkale'nin tarihi Troas bölgesinde kültür rotaları oluşturuldu

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı ile desteklenen "Anadolu Miras: Troas Kültür Rotaları Projesi" hayata geçirildi.

Okunma Süresi: 2 dk

Güney Marmara Kalkınma Ajansı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Çanakkale İl Özel İdaresinin başvuru sahibi olduğu, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün ortak ve Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odasının iştirakçi olarak yer aldığı projede, bir turizm ürünü olarak yaklaşık 270 kilometrelik 9 etaptan oluşan Troas Kültür Rotalarının altyapı ve geliştirme çalışmaları yapıldı.

Proje kapsamında kentin tümünü içine alacak şekilde Hektor, Cevatpaşa, Priamos, Aşil, Bozcaada Sokrat, Aziz Paulos, Murad Hüdavendigar ve Barbaros etaplarının uluslararası normlarda işaretleme, haritalandırma çalışmaları tamamlanarak belirlenen noktalara tag, tabela, mil taşı gibi donatılar yerleştirildi.

İşaretleme çalışmalarında kare kod uygulaması gerçekliştirildi. Destinasyon gelişiminde bilgi teknolojilerinden faydalanılarak rota hakkında bilgilendirme ve güzergah tespitinde kullanıcı dostu olunması hedeflendi. Projede fiziksel altyapı çalışmalarının yanı sıra sanal altyapı ve iletişim araçları geliştirildi.

Mobil uygulaması da var

Ziyaretçilerin cep telefonlarına indirebileceği “Troas Kültür Rotaları” adlı mobil uygulama ile aynı adla bir internet sitesi kuruldu. Bu sayede destinasyon yönetimi anlayışı dahilinde rota üzerindeki tabelalarda QR kodların bulunması, yürüyüşün sanal takibi gibi yöntemler eşliğinde çağın taleplerine cevap verecek nitelikte bir platform oluşturuldu.

İlk kez proje kapsamında oluşturulan Çanakkale Seyir Terası'nın, misafirlerine eşsiz bir manzara deneyimi yaşatması hedeflendi.

İnteraktif rota haritasına ve detaylı bilgiye "www.troaskulturrota.com" adlı web sitesinden ulaşılabiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *