İstanbul
Parçalı az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7508 %0.01
37,3191 %-0.56
103.034,54 %3.513
3.172,74 0,69
Ara
Muhalif. M. ÖZEL BTP’yi Altılı Masa’da isteyen kim?

BTP’yi Altılı Masa’da isteyen kim?

BTP’nin Altılı Masa’ya katılması durumunda DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu’nun istifasını vereceği öne sürüldü. Peki, BTP’nin masaya katılma durumundan rahatsız olan sadece DEVA kanadı mı? BTP’nin Altılı Masa’da olmasını isteyen ya da istemeyen kimler?

Okunma Süresi: 2 dk

Muhalif Analiz

Edindiğimiz bilgiye göre Bağımsız Türkiye Partisi bir süredir Kemal Kılıçdaroğlu’ndan randevu talep ediyordu. Fakat bu taleplere CHP tarafından olumlu bir yanıt gelmemişti.

Sonraki gelişme ise İYİ Parti – BTP arasında yaşandı.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş Millet İttifakı’na girmek istediğini kamuoyun nezdinde dile getirmişti. Bu açıklamanın sonrasında ise İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener BTP’yi ziyarette bulunmuştu.

Ziyaretin ardından Akşener, "Kendisi televizyon programında çağrıda bulundu. Altılı Masa'da oturan bir genel başkan olarak ayın 14'ünde yapacağımız toplantıya sayın Baş'ın yaptığı çağrının arka planını, gerekçelerini öğrendim ve o teklifi Altılı Masa'ya götüreceğim. Onun için bu ziyaret gerçekleşti. Harika ağırladılar bizi. Tekrar teşekkür ederim. İnşallah her şey hayırlı olur" ifadelerine yer vermişti.

Bu durum Altılı Masa içerisinde bazı rahatsızlıklara yol açtı. Barış Pehlivan’ın bugünkü yazısında da belirttiği gibi DEVA Partisi içerisinde bu durum buhrana sebep oldu.

DEVA Partisi içerisinde BTP’nin Altılı Masa’ya katılış süreci emrivaki olarak değerlendiriliyor. Sebeplerden biri olarak da BTP’nin tarikat oluşu gösteriliyor. Tarikat detayıyla bağlantılı olarak da iç yapılanmalarının Altılı Masa’nın yapısına uymadığı gösteriliyor.

BTP’nin Altılı Masa’ya katılımına açıktan karşı olan tek parti de DEVA değil. Kulis bilgilerine göre Saadet Partisi ve Temel Karamollaoğlu da BTP’nin masaya katılmasına hiç sıcak bakmıyor.

Bu bilgiler ışığında değerlendirdiğimizde BTP’nin Altılı Masa’ya katılımına negatif bakanların pozitif bakanlardan daha ağırlıklı olduğunu söyleyebiliriz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *