İstanbul
Açık
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,6030 %0.33
36,7656 %0.78
108.522,80 %3.377
3.100,56 0,61
Ara
Muhalif. SAĞLIK Eylül ayında hangi meyveler tüketilmeli?

Eylül ayında hangi meyveler tüketilmeli?

Eylül ayında hangi meyveler tüketilmeli?

Sonbaharın gelmesiyle birlikte sıcaklıklar düşerken, bağışıklığı güçlü tutmak ucun mevsim meyvelerini tüketmek gerekiyor. Geçiş döneminde bağışıklık sistemi güçlendirmek için tüketimi eylül ayında tüketilen meyveler hangileri? İşte sonbaharın başlangıcı olan bu ayda öne çıkan lezzetler...

Uzmanlar mevsim geçişlerinde anı düşen hava sıcaklıkları vücut dengesini bozabileceği için bağışıklık sistemini güçlü tutulması konusunda uyarılarda bulunuyor. Uzmanlar eylül ayında sağlıklı kalabilmek için tüketilmesi gereken meyveleri şöyle sıralıyor:

1. İncir: Lif ve vitamin bakımından zengin olan incir, sindirimi düzenler ve tok tutma özelliği ile diyetlerde sıklıkla tercih edilir. Hem taze hem de kuru olarak tüketilebilen incir, bağışıklığı destekleyen antioksidanlar içerir.

2.Üzüm: Enerji deposu olarak bilinen üzüm, C vitamini, potasyum ve lif açısından oldukça zengindir. Hem tatlı ihtiyacını karşılamak hem de bağışıklığı güçlendirmek için ideal bir meyvedir.

3. Elma: Her mevsimin vazgeçilmezi elma, eylül ayında en taze haliyle tüketilir. Bağışıklık sistemini güçlendiren C vitamini ve lif açısından zengin olan elma, sağlıklı bir atıştırmalık olarak diyet listelerinin favorisi.

4. Armut: Yüksek lif içeriğiyle sindirimi kolaylaştıran armut, uzun süre tokluk sağlayarak kilo kontrolüne yardımcı olur. Aynı zamanda potasyum kaynağıdır ve kan basıncını dengelemeye yardımcı olur.

5. Nar: Antioksidan bakımından oldukça güçlü olan nar, bağışıklığı desteklerken vücuda enerji verir. C vitamini içeriğiyle soğuk algınlığı gibi sonbahar hastalıklarına karşı koruyucudur.

Uzmanlar son olarak, sağlıklı beslenmenin önemli bir adımı olan meyve tüketimi, özellikle geçiş mevsimlerinde daha fazla önem kazanıyor. Bu dönemde vücudu korumak ve enerji depolamak için mutlaka bu meyveleri sofranızda bulundurun diye tavsiyede bulunuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *