İstanbul
Rain and snow
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9902 %0.22
37,4235 %0
96.417,40 %-0.464
3.302,84 0,20
Ara
Muhalif. SPOR Osimhen cephesindeki gelişmeler Galatasaray’ı üzecek cinsten

Osimhen cephesindeki gelişmeler Galatasaray’ı üzecek cinsten

Sezon başında Galatasaray’a imza atarak dünya futbolunda yankı uyandıran Victor Osimhen transferinde çarpıcı bir gelişme yaşandı. İki İngiliz takımının Nijeryalı golcüyü transfer etmek için devrede olduğu ve Osimhen’in serbest kalma bedeli olan 75 milyon euroyu hazır hale getirdikleri öne sürüldü.

Okunma Süresi: 3 dk

Sezona ligde ve Avrupa’da şampiyonluk parolasıyla başlayan Galatasaray, yaptığı transferlerle de ses getirmişti. Özellikle dünyaca ünlü yıldız golcü Victor Osimhen’i kiralık olarak kadrosuna katan sarı kırmızılılar, psikolojik olarak da üstünlük sağlamayı başarmıştı.

2 yıldır sarı kırmızılıların gol yükünü sırtlayan Icardi’nin sezon sonuna kadar sürecek olan yokluğunda da Osimhen’e güvenen teknik patron Okan Buruk, yıldız oyuncuyu daimi olarak takımında görmek istediğini belirtmişti.

Buruk’tan transfer sözleri

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında konuşan Okan Buruk, Osimhen’in bonservisinin alınması konusunda şu sözleri sarf etmişti:

’Hemen olmaz, belki sezon sonu olur. Oyuncu da mutlu. Galatasaray yönetimi, teknik direktörü, taraftarı Osimhen’in burada olmasını ister ve ne gerekiyorsa yapar. Osimhen, Türkiye’de başka bir takımda oynayamaz.’

Osimhen umut verdi

Nijeryalı yıldız forvet Victor Osimhen, Galatasaray’a transferinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek ’Galatasaray’a gelmek benim için bir ayrıcalık. Daha keyif alabileceğim bir yer olacağını düşünmüyorum. Drogba benim kahramanlarımdan biri ve o da burada oynamıştı. Herkes beni çok sıcak karşıladı ve bu kulüp için her şeyi yapmaya hazırım’ ifadelerini kullanmıştı.

Özbek’ten transfer sözleri

Dursun Özbek sarı-kırmızılı takımın yıldızı Victor Osimhen’in bonservisinin alınıp alınmayacağıyla ilişkin soruya, ”Osimhen, Galatasaray Spor Kulübü’nün futbolcusu. Çok da başarılı bir futbolcu. Böyle bir futbolcuyu futbolseverlere izletmekten gurur duyuyoruz. Galatasaray’ın bir misyonu da bu. Dolayısıyla Osimhen bu sezon bizim futbolcumuz. Sezonun bitiminde Osimhen gibi bir futbolcuyu tüm kulüpler ister. Buradaki önemli konu harcama limitlerinizin oluşması. Bu yüzden çok erken. Bizim bu sezon hedefimiz beşinci yıldızı takmak.” yanıtını vermişti.

Napoli 75 istiyor

Napoli Sportif Direktörü Giovanni Manna, ”Victor Osimhen ile ilgilenen birçok kulüp var. Galatasaray, 75 milyon avro net ücreti ödemezse Osimhen’i alamaz.” demişti.

Chelsea parayı hazırladı

Bunun üzerine harekete geçen İngiliz ekipleri Victor Osimhen’i transfer etmek istiyor.

Ada basınından Caught Offside’da yer alan habere göre; Premier Lig devi Chelsea, uzun süredir takip ettiği Osimhen için kolları sıvadı.

Chelsea’nin, Osimhen’in 75 milyon euroluk serbest kalma bedelini hazırladığı ve transfer için geri sayıma geçtiği aktarıldı.

Mavilerde teknik direktör Enzo Maresca’nın Nijeryalı golcüyü muhakkak takımında görmek istediği de belirtildi.

Manchester United devrede

Öte yandan Sky’ın haberine göre Manchester United da Osimhen’i transferi için nabız yokladığı ileri sürüldü. Yıldız futbolcuyu isteyen kulüpler arasında yer ManU’nun da yer aldığı yazılırken 25 yaşındaki santrfor, Kırmızı Şeytanlar’ın hedefindeki golcülerin başında geldiği ifade edildi.

Performansı

Bu sezon Galatasaray formasıyla 10 maça çıkan Osimhen, 8 kez rakip fileleri havalandırdı. Yıldız forvet 4 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *