İstanbul
Hafif yağmur
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9110 %-0.08
37,4335 %0.18
96.879,99 %-3.567
3.308,95 0,69
Ara
Muhalif. YAŞAM ATASEM’in mutfağında aşçı yardımcıları yetişiyor

ATASEM’in mutfağında aşçı yardımcıları yetişiyor

ATASEM’in mutfağında aşçı yardımcıları yetişiyor

Okunma Süresi: 2 dk

ATASEM kursları yeni beceriler kazandırıyor. ATASEM Kepez’in açtığı Aşçı Yardımcısı kursunda kursiyerler mutfakta hünerlerini gösteriyor.

ANTALYA (İGFA) - Her yıl binlerce kişiye iş ve meslek kapısı açan Antalya Büyükşehir Belediyesi´nin ücretsiz sanat ve meslek edindirme kursu ATASEM´lerde 2022-2023 yılı birinci dönem kursları devam ediyor. ATASEM Kepez Kurs Merkezi'ndeki Aşçı Yardımcılığı Kursunda birbirinden lezzetli yemekleri pişiren kursiyerler, sertifikalarıyla dünya mutfaklarında çalışma hayali kuruyor.  

İş İstihdamı Sağlıyor

Aşçı Yardımcılığı kursunda kursiyerler, profesyonel mutfakta çalışma teknikleri, malzeme hazırlama, yemek tarifleri, tatlı tarifleri ve görsel sunum eğitimlerini uygulamalı öğreniyor. Teorik ve pratik eğitimlerini tamamlayan kursiyerler sertifika almaya hak kazanıyor. Sertifika sahibi olan kursiyerler, yiyecek ve içecek sektöründe istihdam imkanı buluyor.

Uluslararası Sertifika Büyük Avantaj

ATASEM Kepez Aşçı Yardımcılığı Kursu Eğitmeni Tuğba Topçu, kursiyerlerin doğrama tekniklerinden, yemek pişirme dereceleri ve görsel sunum hazırlamaya kadar birçok uygulamayı öğrendiklerini söyledi. Türk ve Osmanlı yemeklerinden uluslararası mutfaklara kadar geniş bir eğitim sunduklarını anlatan Topçu, “450 saat olan kursta; mutfak malzemelerini kullanma, doğrama teknikleri, çöp atımı, sebzeleri pişirmeye hazırlama, etlerin hazırlanması, hamur teknikleri,  sos hazırlama ve sunum hazırlama gibi modüllerimiz var. Aşçılık kursları özelde çok pahalı ama ATASEM ücretsiz olarak bunu vatandaşlarına sağlıyor. Ayrıca ATASEM sertifikalarının uluslararası geçerliliği var, bu büyük avantaj. Örneğin yurt dışında çalışmak isteyen kursiyerlerimiz de var” dedi.

Hayalim Yurtdışında Aşçılık Yapmak

Kursiyerlerden Ömer Altun, çocukluk yıllarından itibaren aşçılık hayali olduğunu söyleyerek, “Kursta, hem yöresel yemek kültürümüzü hem de dünya mutfağından yemekler öğrendim. Daha önce yemediğim yemekleri burada yaptım. Burada kendimi geliştirdikten sonra amacım bu meslekte ilerlemek, yurt dışına çıkmak ve restoran açmak” diye konuştu.

Eşim Yemek Yapmamdan Çok Memnun

Mutfağa meraklı olduğunu söyleyen Birol Öztaşçı, “Yemek yapmayı seviyorum. Burada profesyonel bir mutfak ve malzemeler var. Kursta öğrendiklerimizi evde de uyguluyoruz. Yemek yapmayı öğrenmemden dolayı eşim çok memnun. Onlara da sunum yapıyorum” ifadelerini kullandı.

Hayallerime Atasem Sayesinde Ulaşacağım

Kursiyerlerden Nur Binzik, kurs sonunda sertifikasını alıp ileride kendi işletmesini açmayı hedeflediğini belirterek “İnşallah hayallerimi ATASEM sayesinde gerçekleştireceğim” dedi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *