İstanbul
Hafif yağmur
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9822 %0.07
37,4197 %0.05
97.677,84 %-3.396
3.298,75 0,38
Ara
Muhalif. YAŞAM Bakan Özer: Türkiye Yüzyılı’nda eğitim hedeflerini daha ileriye taşıyacağız

Bakan Özer: Türkiye Yüzyılı’nda eğitim hedeflerini daha ileriye taşıyacağız

Bakan Özer: Türkiye Yüzyılı’nda eğitim hedeflerini daha ileriye taşıyacağız

Okunma Süresi: 2 dk

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, MEB'in 2022 yılı sonu itibarıyla hedeflerine ulaştığı ve 2023 yılı hedeflerine dair verilerin paylaşıldığı "Eğitimde Türkiye Yüzyılı" kitapçığına ilişkin bir değerlendirmede bulundu.

ANKARA (İGFA) - Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer,  2023 yılına girerken eğitimde koydukları hedefleri başarıyla tamamlamanın hatta bazılarının çok daha ötesine geçmenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek,  bu yılın sonuna kadar 3 bin yeni anaokulu yapmak üzere yola çıktıklarını ve bir yılda hedeflerini ikiye katlayarak 6 bin 4 anaokulu kapasitesi oluşturduklarını söyledi. 

Eğitimde Türkiye Yüzyılı kitapçığına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Özer, "5 yaşta okullaşma oranı yüzde 99'a yükseldi. 2023 yılında yüzde 100'e tamamlayacağız. Sadece 5 yaşta değil eğitimin tüm kademelerinde okullaşma oranları Cumhuriyet tarihinde ilk kez yüzde 95'e ulaştı. Türkiye'de genç işsizliği azaltmak konusunda önemli bir enstrüman olan mesleki eğitim merkezlerinde cazip bir mekanizmayı hayata geçirdik. Böylelikle bir yıl içinde mesleki eğitim merkezlerindeki çırak ve kalfa sayısı 7 kat artışla 1 milyon 200 bine ulaştı. Hedefimiz 1 milyondu. Okul öncesinden, liseye ve halk eğitimiyle hayat boyu öğrenme kurumlarına kadar eğitime erişimi artırdık. Fırsat eşitliğini sağlama yolunda çok önemli adımlar attık" dedi.

"Bakanlık olarak biz eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek, mesleki eğitimi iyileştirmek ve öğretmenlerin mesleki gelişimini destekleme öncelikli alanlarıyla çok boyutlu adımlar atmaya devam ediyoruz" diyen Bakan Özer, değerlendirmesinde,  "Gerçekleştirdiğimiz hedefler, çıtamızı daha da yükseltmemiz için bize güç veriyor. 2023 yılında okullaşma oranlarını 3 yaşta yüzde 50, 4 yaşta yüzde 70, 5 yaşta yüzde 100'e ulaştıracağız. Mesleki eğitim merkezlerindeki öğrenci sayısı ve nitelikli iş gücü artacak. Ücretsiz ders kitabı uygulamasının ardından bu yıl ilk kez 160 milyon yardımcı kaynağı da ücretsiz olarak dağıttık. 2023'de bu sayı 200 milyona ulaşacak. 2.200 kapalı köy okulunu köy yaşam merkezine dönüştürdük, 2023'te kapalı köy okulu kalmayacak. Ücretsiz yemek uygulamasının kapsamını da genişletiyoruz. Önümüzdeki yıl 5 milyona yakın öğrencimize ücretsiz yemek ulaştıracağız. Mesleki Eğitimde 1.000 Okul, Temel Eğitimde 10.000 Okul projeleriyle 11.000 okulumuzun imkânlarını iyileştirdik. Sırada Ortaöğretimde 10.000 Okul projesi var. Türkiye Yüzyılı'nda eğitimdeki hedeflerimizi çok daha ileriye taşıyacağız inşallah." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *