1888'den 2020'ye kadar Kuzey ve Güney Amerika, Afrika, Asya ve Avustralya'daki 10 avcı-toplayıcı toplumun sekizinde av peşinde koşan kadınların ön planda olduğu keşfedildi.
63 topluluk üzerinde yapılan araştırma, kadınların yalnızca çocuklara bakmak ve meyve ve böğürtlen toplamak için evde bırakıldığı yönündeki tarihi düşünceye meydan okuyor.
Araştırma ekibinden Dr Cara Wall-Scheffler, kadınların silahlar ve stratejiler konusunda ciddi bir donanıma sahip olduklarını düşündüklerini söyledi.
Wall-Scheffler, "Tarih boyu düşünülenin aksine, kadınların bıçak, yay, ağ, pala, mızrak ve arbalet kullandıklarına dair kanıtlar da elde ettik. Dişiler, farklı araç ve stratejiler kullansalar bile, avcılık ve avcılığın öğretilmesinde aktif ve önemli bir rol oynuyorlar. Cinsiyete özgü toplumsal roller, genellikle erkeklerin daha az duygusal olması, kadınların ise daha besleyici ve düzenleyici davranışlar sergilemesi gibi cinsiyete dayalı özelliklerle bağlantılı olsa da kadınların avlanmasına ilişkin veriler, geleneksel inanışları yıkıyor" diye konuştu.