İstanbul
Parçalı az bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,8554 %0.2
37,4122 %0.21
104.768,55 %-0.55
3.232,68 0,53
Ara
Muhalif. YAŞAM Çilek sirkesinin bilinmeyen faydaları

Çilek sirkesinin bilinmeyen faydaları

Bu tarif tüm çilekseverler için. Çilek yapraklarının ve saplarının yenilebilir olduğunu biliyor muydunuz? Onları atmayı bırakın ve onlarla çilek sirkesi yapın!

Okunma Süresi: 1 dk

Yemek artıklarını alıp onları lezzetli farklı tariflere dönüştürebilirsiniz. Bu çilekli sirke, yemek israfınızı azaltmanın ve yemeklere lezzet katmanın harika bir yolu!

Çilek sirkesi nasıl yapılır?

Malzemeler

  • 1/2 fincan çilek yaprağı
  • 1/2 fincan beyaz sirke ya da üzüm sirkesi
  • Kavanoz

Yapılışı:

Bu çilek sirkesini yapmak için en iyi dönem, çileklerin olgunlaştığı zamandır.

Bir kavanoza beyaz sirke ya da üzüm sirkesi ile birlikte, çilek yapraklarını koyun. Şimdi tek yapmanız gereken sirkenizin demlenmesine izin vermek. En az 2 gün oda sıcaklığında dinlendirin. Canlı bir kırmızı rengine dönmelidir. Normal sirke gibi kullanabilirsiniz. Çilek sirkesini salataya da ekleyebilirsiniz.

Çilek sirkesinin faydaları nelerdir?

  • Çilek güçlü bir antioksidan, vitamin ve mineraller bakımından çok zengin bir meyvedir.
  • Çilek sirkesi virüsleri öldürür.
  • Ağız içinde bulunan yaraların iyileşmesini sağlar.
  • Vücuda canlılık verir.
  • Çilek sirkesi cilt lekelerine karşı kullanılmaktadır. Akne ve sivilceleri geçirmeye yardımcı olur.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *