İstanbul
Rain and snow
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9745 %0.2
37,4268 %0.02
96.592,56 %-0.084
3.303,40 0,22
Ara
Muhalif. YAŞAM Gelenekselden Dönüşüm Yolculuğu Sergisi Sanatseverleri Bekliyor

Gelenekselden Dönüşüm Yolculuğu Sergisi Sanatseverleri Bekliyor

Gelenekselden Dönüşüm Yolculuğu Sergisi Sanatseverleri Bekliyor

Okunma Süresi: 2 dk

Keçiören Sanat Galerisi’nde ‘Gelenekselden Dönüşüm Yolculuğu’ isimli serginin açılışı yapıldı. Açılış, Ankara Vali Yardımcısı Elif Nur Bozkurt Tandoğan, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, Tiftikbirlik Genel Müdürü Ahmet Dursun Yılmaz, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve sanatseverlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Sanat ve kültür milletlerin büyüklüğünü, yüceliğini gösterir. Zengin bir medeniyete, derin bir tarihe sahibiz. Alman Tarih Enstitüsü diyor ki, ‘Türklerin geçmişi 9 bin 500 yıla dayanmaktadır.’ Böylesine büyük bir medeniyete sahibiz ama başkasına özeniyoruz. Fransız’a özeniyoruz, Avrupalı ’ya özeniyoruz. Onlar sömürgecidir, biz ise gittiğimiz yerleri inşa etmiş, medeniyet götürmüş bir ecdadın torunlarıyız. Bir dönem ilmin ve kültürün merkezi Buhara, Semerkant, Türkistan’dır. Gök bilimleri, uzay bilimleri, yer bilimleri, geometri, matematik, sanat ve kültür; hepsi bizde... Böylesine değer üretmiş bir milletiz. Her alanda üretmeye devam etmeliyiz. Ecdadımızdan gurur duyuyoruz. Geleceğimize eser, sanat ve kültür bırakmaya gayret etmeliyiz. Medeniyetimizi, kültürümüzü, tarihimizi devam ettiren sanatçılarımızdır. Atatürk, ‘Her şey olabilirsiniz ama sanatçı olamazsınız’ diyor. Çünkü tarihimizi medeniyetimizi, kültürümüzü sanatçılarımızın bıraktığı eserleri yorumlayarak öğreniyoruz. Sergimizin açılışında emek veren, yürek veren, gönül veren tüm sanatçılarımıza teşekkür ediyoruz. Sanat galerimiz, sanat yolculuğuna devam edecek.” dedi.

Başkan Altınok toplamda 86 eserin sergilendiği sergiye tüm sanatseverleri davet etti. Sanat galerisindeki açılışın ardından eser sahibi altı sanatçıya çiçek takdiminde bulunuldu. Katılımcılar eserleri tek tek inceleyerek tarihi ve kültürel bir yolculuk yapma imkânı buldu. ​

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *