İstanbul
Hafif yağmur
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9262 %0.02
37,4910 %0.16
96.736,60 %-1.1
3.312,17 0,23
Ara
Muhalif. YAŞAM Hayvan yetiştiricilerine eğitim desteği

Hayvan yetiştiricilerine eğitim desteği

Hayvan yetiştiricilerine eğitim desteği

Okunma Süresi: 2 dk

Kırsal kalkınma projesi kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi bu kez de küçükbaş hayvan yetiştiricilerine “Koyunculuk Eğitimi” verdi.

ANKARA (İGFA) - Başkentte tarımı ve hayvancılığı destekleyen projeleri bir bir hayata geçiren Ankara Büyükşehir Belediyesi, üretici ve yetiştiriciyi bilinçlendiren eğitimlerine de hız kesmeden devam ediyor.

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından küçükbaş hayvan yetiştiricilerine “Koyunculuk Eğitimi” başladı. İlçe bazlı devam edecek eğitimlerde Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Uzmanı Veteriner Hekim Dr. Serdar Sızmaz tarafından yetiştiricilere; kullanılan yemin hangi yöntemlerle hazırlanması gerektiğinden yem içeriğinin nasıl olması gerektiğine, dışkı muayenesinden yem karmalarının püf noktalarına, hayvanların tırnak bakımından ayak yaralanmalarına kadar birçok konuda teorik ve pratik eğitim veriliyor.

“AMACIMIZ ANKARALI ÜRETİCİYİ DESTEKLEMEK”

Eğitim programında konuşan Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, şunları söyledi:

“ABB Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı olarak kırsala, üreticilere verdiğimiz destekleri devam ettirmeye gayret ediyoruz. Son dönemde başlattığımız mazot desteğimiz var. Devamında tohum desteklerimiz tekrar başlayacak. Amacımız Ankaralı üreticilerimizin üretime devam etmesini sağlamak ve yaşadığımız ekonomik krizde sizlere bir nebze de olsa destek olabilmek. Eğitimlerimiz devam edecek.”

    Tüzün, konuşmasının ardından 2 yıldır devam eden eğitimler için Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Uzmanı Veteriner Hekim Dr. Serdar Sızmaz’a teşekkür plaketi takdim etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *