İstanbul
Açık
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9417 %-0.1
37,3548 %0.74
99.746,03 %1.295
3.280,35 0,68
Ara
Muhalif. YAŞAM ICYF’ten Endonezya’da Gençlik Buluşması

ICYF’ten Endonezya’da Gençlik Buluşması

ICYF’ten Endonezya’da Gençlik Buluşması

Okunma Süresi: 3 dk

Dünya Etnospor Konfederasyon Başkanı Erdoğan: “Müslüman gençler arasındaki iletişimin daha ileriye taşınması önemli”

ICYF Başkanı Ayhan:   “Gençlik, sürdürülebilir kalkınmanın, ekonomik büyümenin ve ulus inşasının ana itici gücüdür.”

İslam İşbirliği Gençlik Forumu ve İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Konseyi tarafından Endonezya'nın başkenti Cakarta'daki Muhamadiyah Üniversitesi'nde “Hint-Pasifik Bölgesel Buluşma” programı gerçekleştirildi.  Program kapsamında düzenlenen "Geleceği Çizmek: Endonezyalı Gençler İçin Belirsiz Zamanları Yönlendirmede İşbirliğinin Rolü"  başlıklı oturumda Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ve ICYF Başkanı Taha Ayhan, çeşitli üniversitelerden Endonezyalı gençlerle bir araya geldi. Etkinliğin soru-cevap bölümünde soruları yanıtlayan Bilal Erdoğan, iki ülke arasındaki iletişimin bu tür buluşmalarla daha da ileriye taşınması gerektiğini söyledi. Erdoğan, dünyanın dört bir yanındaki Müslüman gençlerin birlikte çalışmasının ve değişen dünyada başarılı olmak için birden fazla beceri öğrenmesinin önemini vurguladı.

ICYF Başkanı Taha Ayhan da Endonezya Ulusal Gençlik Konseyi Başkanı Tantan Taufiq Lubis’e teşekkür ederek başladığı konuşmasında ICYF’in gençlerin sorunlarını ve endişelerini dile getirdiği, uluslar arası topluluklar arasına köprü kurulmasının sağlandığı platformlar oluşturmayı çok önemsediğini söyledi.

Bu tip platformların gençlerin ufkunu genişlettiğini, özgüvenlerini arttırdığını, eleştirel düşünme becerilerini ve düşünce organizasyonlarını geliştirdiğini ifade eden Ayhan, “Endonezya’da gerçekleştirdiğimiz bu program, gençleri güncel eğilimler, uluslararası ilişkiler, çatışma çözümleri, arabuluculuk, iletişim, barış inşası ve çok taraflı diplomasi hakkında eğitiyor. Ayrıca sağlam bir dünya görüşüne sahip, gerekli bilgi ve becerilere sahip, Müslüman ülkelerin kendi aralarında ve dünya ile etkin işbirliğini sürdürebilecek başarılı genç diplomatlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır” diye konuştu.

ICYF Academy’nin ise gençlerin coğrafya ve zaman dilimi farklılıklarını dikkate alarak çok çeşitli bilgi kursları, pratik içerik ve becerilerden yararlanması için oluşturulmuş bir başka kullanıcı dostu program ve açık kaynaklı öğrenme yönetim sistemi olduğunu anlatan Ayhan şöyle devam etti:

“Akademi, İİT coğrafyasında eşit eğitim fırsatları sunmakta ve gençlerin gelecekteki mesleklerine istikrarlı ve emin adımlarla ilerlemelerini desteklemektedir. Özellikle İİT’nin ayrıcalıklardan yoksun ve sıkıntılı bölgelerinde ve ötesinde daha fazla gence ulaşabilmek için bu girişimi daha da geliştirmek ve genişletmek için çalışıyoruz. Gençliğin güçlendirilmesi, yalnızca gençlerin koşullarını iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda inançlarını, itibarlarını, sorumluluklarını, sağlıklarını, katılımlarını ve etkilerini de güçlendirir. Gelişim, iyi eğitimli, becerikli ve ilgili gençlerle başlar. Gençlik, sürdürülebilir kalkınmanın, ekonomik büyümenin ve ulus inşasının ana itici gücüdür. Gençlerin liderliğini ve güçlendirilmesini oluşturmaya ve onlara mümkün olan her fırsatı sağlamaya ve yaşam boyu öğrenmelerini, gelişmelerini, ağ kurmalarını, katılımlarını ve barış ve refaha katkılarını kolaylaştırmayı taahhüt ediyoruz.”

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *