İstanbul
Rain and snow
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9006 %-0.02
37,3511 %-0.14
98.030,23 %-0.945
3.294,68 -0,30
Ara
Muhalif. YAŞAM İstanbul ’Geçici Barınma Merkezi’ açtı

İstanbul ’Geçici Barınma Merkezi’ açtı

İstanbul ’Geçici Barınma Merkezi’ açtı

Okunma Süresi: 2 dk

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), “Zor Anında İBB Yanında” kampanyası kapsamında, Bayrampaşa’daki Büyük İstanbul Otogarı’nda “Geçici Barınma Merkezi” açtı

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ‘Zor Anında İBB Yanında’ kampanyası kapsamında, Büyük İstanbul Otogarı’nda ‘Geçici Barınma Merkezi’ açtı.

46 yetişkin, 8 çocuğu ağırlayacak kapasiteye sahip merkezde, yemekhaneden çamaşırhaneye, psikolojik destek odasından berbere kadar 19 farklı birimde hizmet sunulacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kış aylarında Anadolu’da kapanan yollardan dolayı gecikmeli sefer yapan şehirlerarası otobüs yolcularına ve sokakta yaşayan vatandaşlara hizmet verecek merkezde incelemelerde bulundu. İmamoğlu, hizmete alınan alanla ilgili değerlendirmelerini de merkezin yemekhanesinde yaptı.

Başkan İmamoğlu, benzer alanların sayısını artıracakları bilgisini paylaşırken, “Sokakta kalan, yaşayan binlerce vatandaşımıza soğuk kış koşullarında destek oluyoruz. İstanbul'daki bütün vatandaşlarımız duysun ki; hangi konu olursa olsun, zor anında İstanbul Büyükşehir Belediyesi yanında” dedi.

Devletin bu kapsamdaki kişilere sunduğu bazı olanaklar olduğunun altını çizen Başkan İmamoğlu, “Çünkü mülteci sığınmacı konusu, ne yazık ki sadece merkezi idare tarafından yönetilmektedir. Biz, bu konuda ne bir bütçeye sahibiz ne de bir yetkiye sahibiz. Keşke olsa. Yerel yönetimle dayanışma içerisinde olduklarında, daha hızlı çözüm bulunabileceğini ben birçok yerde dile getirdim. Ama şu anki hükümetin tercihi böyle. O zaman varsa öyle bir durum, hemen orada vatandaşımızın bakımları yine yapılacak, ihtiyaçları giderilecek ve ilgili kuruma nakledilecek ya da onlardan destek istenecek, buradaki konaklama sürecinden sonra” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *