İstanbul
Hafif yağmur
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9281 %-0.02
37,4779 %0.32
98.388,64 %-0.413
3.309,07 0,69
Ara
Muhalif. YAŞAM Kocaeli İzmit, kent mobilyalarını kendisi üretti

Kocaeli İzmit, kent mobilyalarını kendisi üretti

Kocaeli İzmit, kent mobilyalarını kendisi üretti

Okunma Süresi: 2 dk

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde yerel belediyenin atölye emekçileri 2022’de de yüzlerce kent mobilyası üretti.

KOCAELİ (İGFA) -  Yıl boyunca tüm park ve yeşil alanlarda fark yaratan işlere imza atan İzmit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, fabrika gibi çalıştırdıkları atölyelerde kendi öz kaynaklarıyla yüzlerce kent mobilyası üretti

Kent genelinde bulunan parklar, sosyal alanlar ve yeşil alanlarda büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdüren İzmit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri yıl boyunca bir yandan bakım ve onarım yaparken bir yandan da atölyelerinde İzmitlilere en güzelini, en uyguna sunmak için üretim yaptı. Emekçilerin alın teriyle İzmit’e kazandırdığı kent mobilyaları şehrin birçok yerinde kullanıldı.

Satın almak yerine üretmeyi tercih eden ve bu yolla hem tasarrufa giden, hem de dilediği şekilde ürünler ortaya çıkaran İzmit Belediyesi, marangoz atölyesinde 50 farklı çeşit olmak üzere bin adet kent mobilyası üretti. Bank, piknik masası, kamelya, ahşap saksı, sehpa, salıncak, veranda, oturma alanı, fotoğraf çekilme alanı, hobit evi gibi kent mobilyaları güzel dokunuşlarla hazırlandı ve İzmitlilerin kullanımına sunuldu.

Park ve bahçeler müdürlüğünün atölyelerinde 60 farklı çeşit olmak üzere 900 adet malzeme üretildi. Bank ayakları, piknik masası ayakları, kapı, elektrik pano kutusu, tabela, park tabelası ayağı, basketbol potası, sundurma, şadırvan, kafes tel direği, çeşme altı ızgarası, sahne altı platform, çiçek askılık, korkuluk gibi malzemeler satın alınmak yerine atölyelerde üretildi. 

2022 yılında halktan gelen 180 talep de karşılandı. Toplamda 2 bin 586 adet ağacın budama ve kesimi yapıldı.  Yıl boyunca 3.401,580 metrekare alanda tırpan çalışması gerçekleştirildi. Vatandaştan belediyenin sistemine gelen toplam 6 bin 388 adet talebin 6 bin 187 tanesi karşılanarak park bakım ve onarım çalışmaları yüzde 96 oranında gerçekleştirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *