İstanbul
Parçalı az bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,8667 %0.25
37,2555 %-0.18
103.950,02 %-1.177
3.222,26 0,21
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Beğendili Börek Tarifi

Nazım Ustadan Beğendili Börek Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Beğendili Börek nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Beğendili Börek tarifi.

6 adet hazır yufka 
2 adet yumurta sarısı
2 adet iri kuru soğan 
1 çorba kaşığı çörekotu 
400 gr kuzu-dana karışık kıyma 
6 adet patlıcan 
1 paket margarin (eritilmiş) 
Tuz, karabiber, kimyon     

Yapılışı
Yağı geniş bir tavaya koyun. Soğanı yarım ay biçiminde doğrayın, yağda soteleyin. Kıymayı ilave edip taneleninceye kadar kavurun. Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun, ince kıyın ve kıymalı karışıma ilave edin. Tuz, karabiber, kimyon da ekleyerek karıştırın ve soğumaya bırakın. Yufkayı tezgâha serin, yarısını yağlayın. Yağlanmayan tarafı da üzerine kapatın, tekrar yağ sürün. Çeyrek yufka haline getirip üzerini tekrar yağlayın. Diğer yufkaları da aynı şekilde yapın. Harcı 6 eşit parçaya ayırın. Yufkaların geniş tarafına uzunlamasına harcı koyup rulo yapın. Kendi etrafında bükerek gül şeklinde sarın. Yağlanmış tepsiye dizin. Kalan yağla üzerlerini yağlayın, 10 dakika bekletin. Çırpılmış yumurta sarılarını sürün, çörekotunu serpin. 180 derecedeki fırında 40 dakika pişirin.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *