İstanbul
Hafif yağmur
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9262 %0.02
37,4910 %0.16
96.736,60 %-1.1
3.312,17 0,23
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Çerkez Böreği Tarifi

Nazım Ustadan Çerkez Böreği Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Çerkez Böreği nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Çerkez Böreği tarifi.

4 adet iri patates (haşlanmış)
10 adet taze soğan (ince kıyılmış)
1/2 bağ maydanoz (ince kıyılmış)
1 adet margarin (ısıtılmış)
1 adet yumurta (sarısı üstüne)
Tuz, karabiber 

Hamur malzemesi:
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Aldığı kadar un 

Yapılışı
İç malzemenin hazırlanması:

Patatesleri rendeleyin, soğanı, maydanozu, tuz, karabiber ve yumurtanın akını da ilave edip iyice yoğurun, beklemeye bırakın.
Hamur hazırlanması:
Suyu, tuzu, sıvıyağı, aldığı kadar unu bir kaba koyup karıştırın. Yoğurarak yumuşak bir hamur yapın. 30 dakika dinlendirin. Hamuru 4 eşit parçaya bölün, beze yapın. Bezelerden bıçak sırtı inceliğinde yufka açın. (Yufkaların çok ince olmaması lazım.) Çay tabağı büyüklüğünde bir kalıpla kesin, fazla parçaları alın, tekrar yoğurun. Yuvarlak hamurları eritilmiş ve ılıtılmış yağla yağlayın. İç malzemeyi hamurların yarısına bırakın, ağzına gelmemesine dikkat edin. Boşta kalan tarafı da üzerine kapatın ve ucuna bastırarak yapıştırın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısını sürüp 180 derecede 20 dakika pişirin. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *