İstanbul
Hafif yağmur
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9262 %0.02
37,4910 %0.16
96.736,60 %-1.1
3.312,17 0,23
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Yufka Tatlısı Tarifi

Nazım Ustadan Yufka Tatlısı Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Yufka Tatlısı nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Yufka Tatlısı tarifi.

3 adet hazır yufka
2 su bardağı ceviz içi
2 adet yumurta
2 su bardağı kızartma yağı 

Şerbet malzemesi
3 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1/4 limonun suyu 

Yapılışı
Suyu bir tencereye koyup kaynayınca şekeri katarak eritin. 15 dakika daha kaynatıp limon suyunu ekleyin. 5 dakika daha kaynatın. Ateşten alıp soğumaya bırakın. İlk yufkayı bıçakla çok ince kıyın. Cevizi katıp karıştırın. Yumurtanın aklarını bir kenara ayırın, sarılarını karışıma katın ve macun kıvamına getirin. 16 eşit parçaya ayırıp parmak şekli verin. İki yufkayı üst üste tam ortasından ikiye kesin, tekrar keserek, 16 parçaya ayırın. Tezgâhın üzerine serip geniş taraflarına harcı koyun, sağdan soldan kapatın, fazla sıkı olmayan rulolar yapın. Uçlarını yumurtanın akına batırarak yapıştırın, aralıklı dizin. Yağı tencereye koyarak kızdırın. Ruloları kızartarak kevgirle alın, yağını süzün. Hemen şerbetin içine atın. Soğutup servis yapın. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *