Nazım Ustadan Yufka Tatlısı tarifi.
3 adet hazır yufka
2 su bardağı ceviz içi
2 adet yumurta
2 su bardağı kızartma yağı
Şerbet malzemesi
3 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1/4 limonun suyu
Yapılışı
Suyu bir tencereye koyup kaynayınca şekeri katarak eritin. 15 dakika daha kaynatıp limon suyunu ekleyin. 5 dakika daha kaynatın. Ateşten alıp soğumaya bırakın. İlk yufkayı bıçakla çok ince kıyın. Cevizi katıp karıştırın. Yumurtanın aklarını bir kenara ayırın, sarılarını karışıma katın ve macun kıvamına getirin. 16 eşit parçaya ayırıp parmak şekli verin. İki yufkayı üst üste tam ortasından ikiye kesin, tekrar keserek, 16 parçaya ayırın. Tezgâhın üzerine serip geniş taraflarına harcı koyun, sağdan soldan kapatın, fazla sıkı olmayan rulolar yapın. Uçlarını yumurtanın akına batırarak yapıştırın, aralıklı dizin. Yağı tencereye koyarak kızdırın. Ruloları kızartarak kevgirle alın, yağını süzün. Hemen şerbetin içine atın. Soğutup servis yapın.