İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4913 %0.03
36,5768 %-0.04
3.445.656 %1.105
3.064,15 0,35
Ara
MUHALIF GAZETECILIK YAŞAM O ilaçların yaşlanma sürecini yavaşlattığı ortaya çıktı

O ilaçların yaşlanma sürecini yavaşlattığı ortaya çıktı

Bilim insanları, zayıflama ilaçlarının, yaşlanma sürecini yavaşlatarak ve insanların daha uzun süre ve daha sağlıklı yaşamalarını sağlayarak sağlık hizmetlerinde devrim yaratmaya hazırlandığını savundu.

Bilim insanları, kilo verdiren ilaçların, yaşlanma sürecini yavaşlatarak ve insanların daha uzun süre ve daha sağlıklı yaşamalarını sağlayarak sağlık hizmetlerinde devrim yaratmaya hazırlandığını söyledi.

Araştırmaların, Wegovy ve Ozempic markalarıyla da bilinen semaglutidin obez ya da aşırı kilolu ve kardiyovasküler hastalığı olan kişilerde ölüm riskini azalttığını ortaya koyduğu kaydedildi.

Ancak yeni çalışmaların, Ozempic'in ilaç için başlangıçta hayal edilenin ötesinde etkileri olduğunu ortaya koyduğu belirtildi. Araştırmacılar, ilacı alan kişilerin sadece kardiyovasküler nedenlerden değil, tüm nedenlerden daha düşük oranda öldüğünü keşfetti.

Yale Tıp Fakültesi'nden Profesör Harlan Krumholz, “Semaglutide'in başlangıçta hayal ettiğimizin ötesinde geniş kapsamlı faydaları var. Bu sadece kalp krizlerini önlemek değil. Bunlar sağlık destekleyicileridir. İnsanların sağlığını bu şekilde iyileştirmenin aslında yaşlanma sürecini yavaşlatması beni şaşırtmaz” dedi.

Çalışmalar, ABD'de 45 yaş ve üzeri, aşırı kilolu veya obez, kardiyovasküler hastalığı olan ancak diyabeti olmayan 17 bin 604 kişinin incelendiği Select denemesinden üretildi. Bu kişilerin, semaglutid ya da plasebo almış ve üç yıldan uzun bir süre boyunca izlendikleri belirtildi.

Çalışma sırasında toplam 833 katılımcının öldüğü, bunların %58'inin kardiyovasküler nedenlerden, %42'sinin ise diğer nedenlerden kaynaklandığı belirtildi; bu son grupta en yaygın ölüm nedeninin enfeksiyonlar olduğu ifade edildi.

En önemlisi de, semaglutid kullananların enfeksiyonlardan ölme olasılığının plasebo grubundakilere göre daha düşük olduğu ve aynı zamanda olumsuz kardiyovasküler sonuç riskini de tutarlı bir şekilde azalttığı tespit edildi.

Harvard profesörü ve çalışmalardan birinin başyazarı olan Benjamin Scirica, “Kardiyovasküler olmayan ölümlerde ve özellikle enfeksiyon ölümlerinde görülen güçlü azalma şaşırtıcıydı. Bu bulgular, aşırı kilo ve obezitenin semaglutid gibi tedavilerle değiştirilebilecek birçok etiyolojiye bağlı ölüm riskini artırdığını pekiştirmektedir” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *