Dijital dünya karmaşasının getirmiş olduğu kirlilikten çok uzakta, insanın gerçek değerlerini, geride bıraktığı hatıralarla hissettiren bir arayıştan yola çıkılıyor. Gerçek değerlerden sapma, mekanik bir düşünce yapısına daha sanal bir profil algılatma ve gösterme çabasının getirmiş olduğu rahatsızlık irdeleniyor. Herkesin kendi gibi olmaktan vazgeçip sanal dünyanın ihtiyaçlarını karşılayan aslında sahip olunmayan dünyasının içinde, unuttuğu hatıralara ve geçmişe duyulan bir özlem. Farkında olmadan, hatırladıkça özlenen, özlendikçe duygusallaşılan bir ruh hali.
Özgür Masur, dijitalden bakılan fotoğraflar ya da videolardan çok bir koku, bir anı ve bir hikaye anlatıyor. Müziğinden formlarına kadar çocukluğu, gençliği, en mutlu hatırlanan anıları, kendilerine gösterme ve geri döndürme ile başlayan bir sorgulama yapıyor. Bakışları ve duyguları öze döndürüyor.
Özgür Masur markasının ana prensiplerinden kopmadan yoğun ekru kullanılan 30 parçalık koleksiyon, pembe, yeşil, fuşya, mavi ve lavanta ile baharı ve yazı kendine has tonlarda yorumluyor. Organik kumaşların kullanıldığı koleksiyonda Özgür Masur markasının DNA’sını oluşturan şifon, krep ve organze vazgeçilmez oluyor.
Markanın ana prensip manipülasyonları olan origamik katlamalar ve drapeler koleksiyonun her zamanki gibi temel yapısını oluşturuyor. Uzun bir aradan sonra dantelin en romantik hali ile şifon birlikteliği gözler önüne seriliyor. Sert materyallerden deneysel drape kompozisyonları genel olarak hakimiyetini gösteriyor.
İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (İHKİB) organizasyonuyla düzenlenen FWI; T.C. Ticaret Bakanlığı öncülüğünde Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) nezdinde kurulmuş olan Türkiye Tanıtım Grubu (TTG) tarafından desteklenmekte ve Moda Tasarımcıları Derneği (MTD) ile İstanbul Moda Akademisi (İMA) iş birliğinde yürütülmektedir.