İstanbul
Rain and snow
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9163 %0.03
37,4362 %0.06
98.119,56 %0.711
3.303,44 -0,04
Ara
Muhalif. YAŞAM Tematik Kadın Forumu’nda “sanat ve kadın” tartışıldı

Tematik Kadın Forumu’nda “sanat ve kadın” tartışıldı

Tematik Kadın Forumu’nda “sanat ve kadın” tartışıldı

Okunma Süresi: 3 dk

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tematik Kadın Forumlarının üçüncüsünü “Sanat ve Kadın” temasıyla düzenledi. Forumda konuşan İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, “Kadınlar yalnızca ilham veren değil yaratan, kurgulayan, inşa edenlerdir”dedi.

Kadın dostu kent vizyonuyla çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin 30 ilçesinde düzenlediği tematik Kadın Forumlarının üçüncüsünü “Sanat ve Kadın” temasıyla Karşıyaka Zübeyde Hanım Nikah Sarayı’nda düzenledi. Foruma İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı ve İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Berkhan Alptekin, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanı Anıl Kaçar, bürokratlar, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile yurttaşlar katıldı.

Kadınlar yalnızca ilham veren değil yaratan, kurgulayan ve inşa edenlerdir
İzmir Kent Konseyi ve Karşıyaka Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen forumda konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı ve İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, “Tüm alanlarda olduğu gibi sanatta da kadınlar var olduklarını dayanışmayla farklı disiplinlerin birbirlerine verdikleri güçle çoğalarak gösterdiler. Kadınlar yalnızca ilham veren değil yaratan, kurgulayan, inşa edenlerdir. Sanatta kadına ve kadın sanatçılara verdiği desteklerden ötürü başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e, Karşıyaka Belediye Başkanımız Cemil Tugay’a ve bugün burada gerçekleştirilen etkinliğe emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Forumun moderatörlüğünü İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Drama ve Oyunculuk Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Sündüz Haşar yaptı. Forumda kadınların toplumsal cinsiyet rolleri nedeniyle hayatlarının her alanında yaşadıkları eşitsizlik ve erkek egemen çalışma hayatında karşılaştıkları görünen, görünmeyen çok sayıda engelin sanat dünyasındaki etkileri tartışıldı. Sanatta, sahnede fırsat eşitsizliği, medyada kadına yönelik şiddet, sanatta ücret eşitsizliği gibi konuların konuşulduğu foruma yönetmen, oyuncu ve İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Drama ve Oyunculuk Bölümü Öğretim Görevlisi Ayşe Lebriz Berkem, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzik Bölümü Piyano Ana Sanat Dalı Öğretim Üyesi Dr. Demet Eytemiz ve İzmir Kısa Film Festivali Koordina törü ve İzmir Vakfı Sinema Koordinatörü Gülen Saygı konuşmacı olarak katıldı.

İlçelerin temel özelliklerini dikkate alarak planlanan tematik Kadın Forumlarının ilki Bornova Dramalılar Köşkü’nde “Kadın Hakları”, ikicisi ise “Mercek Altında: Kadına Yönelik Şiddet” temasıyla yapılmıştı.


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *