İstanbul
Kapalı
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9398 %0.23
36,8623 %-0.99
93.951,91 %-6.266
3.216,39 -0,37
Ara
Muhalif. YAŞAM Tokat Zileli mucit gençler TBMM’de

Tokat Zileli mucit gençler TBMM’de

Tokat Zileli mucit gençler TBMM’de

Okunma Süresi: 1 dk

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, TEKNOFEST başta olmak üzere girdikleri teknoloji yarışmalarından birincilik kazanan Tokat'ın Zile ilçesinden mucit gençleri kabul etti.

ANKARA (İGFA)- TBMM Başkanı Şentop, insansız elektro otonom araçlar, yapay zekayla gerçekleştirilen ilk yerli uçuş kartı, kendi kendine karar verebilen robot gibi projelerle hem yurt içindeki hem de yurt dışındaki yarışmalarda birincilik ödülleri bulunan öğrencilerle tek tek ilgilendi.

Beşinci sınıf öğrencileri Ahmet Eymen Çetinel ve Zümra Peşmen, Şentop'a, geliştirdikleri projelerle ilgili bilgi verdi.

Çetinel, insanlar spor yaparken enerji üreten bir sistem kurduğunu; Peşmen de tatildeyken elektrikler kesildiğinde böylesi bir projeyi geliştirmeyi düşündüğünü ifade etti.

Ahmet Eymen Çetinel, ayrıca dedesinin bel ağrılarından dolayı felç ve inme geçiren insanların ayağını otomatik hareket ettiren bir sistem üzerinde çalışmalarına başladığını da anlattı.

Maden kazalarını önden algılayan özel bir giysi çalışması içinde olduklarını anlatan mucit gençler, radyoaktif maddenin doğaya salınan küçük miktarlarıyla enerji üretecek bir sistem üzerinde çalıştıklarını da bildirdi.

Gençleri tebrik ederek başarılarının devamını dileyen Meclis Başkanı Şentop, gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ziyarette, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı, AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt ve AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan da hazır bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *