İstanbul
Rain and snow
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9022 %0
37,4075 %-0.02
96.673,47 %-0.533
3.294,97 -0,04
Ara
Muhalif. YAŞAM Üreterek 4 yılda toplam 61 milyon liralık tasarruf

Üreterek 4 yılda toplam 61 milyon liralık tasarruf

Üreterek 4 yılda toplam 61 milyon liralık tasarruf

Okunma Süresi: 2 dk

Antalya Büyükşehir Belediyesi, peyzaj düzenlemesinde kullandığı ürünleri kendi atölyelerinde üreterek, belediye bütçesine 4 yılda toplam 61 milyon liralık tasarruf sağladı.

ANTALYA (İGFA) - Antalya Büyükşehir Belediyesi, Başkan Muhittin Böcek’in tasarrufu ilke edinen anlayışıyla çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Park Bahçeler Daire Başkanlığı, park ve peyzaj düzenlemelerinde kullandığı ürün ve materyalleri kendi atölyelerinde üreterek, 2019-2022 yılları arasında toplam 61 milyon lira tasarruf sağladı.

Rulo Çim Üretim Tesisi

Büyükşehir Belediyesi, ihtiyacı olan çimleri 30 bin metrekare alan üzerine kurulu Rulo Çim Üretim Tesisi’nde kendi üretiyor. Tesiste, su tüketimi daha az ve kuraklığa dayanıklı Zoysia ve St. Augustine çimlerin üretimi gerçekleştiriliyor. Yeşil alanlarda tesiste ürettiği çimleri kullanıyor. Büyükşehir Belediyesi ayrıca Gürsu ve Hurma’daki bitki üretim tesislerinde 2019-2022 yılları arasında 27 milyon adet mevsimlik çiçek, çalı formunda bitki ve çim fidesi üretimi gerçekleştirdi.

Kurakçıl Peyzaj

Büyükşehir Belediyesi tarafından iklim değişikliğinin yaratabileceği kuraklık tehlikesine karşı başlatılan Kurakçıl Peyzaj Projesi ile de su ve enerjiden tasarruf sağlandı. Kent merkezinde başlatılan ve daha sonra ilçelerde de yapılan çevreci uygulama ile çim yerine renkli ağaç kabukları ve renkli taşlarla peyzaj çalışması geçekleştiriliyor. Projeyle su ve elektrikten yüzde 50, ilaç ve gübreden yüzde 33’e varan bir tasarruf sağlanıyor.

Kent Mobilyaları Üretiliyor

Park Bahçeler Daire Başkanlığı, ihtiyacı olan kent mobilyalarını kendi atölyelerinde üretiyor. Atölyelerde atıl ve eski ürünlerin bakım onarımı da gerçekleştirilerek tekrar halkın hizmetine sunuluyor. Atölyede 4 yılda 2831 adet bank, 1828 adet piknik masası, 526 adet kamelya üretildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *